banner388

FETÖ'cü Akın Öztürk'ün ilk sözleri

FETÖ terör örgütüne bağlı 221 sanığın soruşturmasına başlandı. İlk savunma Hava Kuvvetleri eski Komutanı Akın Öztürk'ten geldi. Öztürk, 15 Temmuz sürecinden haberi olmadığını savundu.

FETÖ'cü Akın Öztürk'ün ilk sözleri

FETÖ terör örgütüne bağlı 221 sanığın soruşturmasına başlandı. İlk savunma Hava Kuvvetleri eski Komutanı Akın Öztürk'ten geldi. Öztürk, 15 Temmuz sürecinden haberi olmadığını savundu.

22 Mayıs 2017 Pazartesi 17:17
FETÖ'cü Akın Öztürk'ün ilk sözleri

FETÖ terör örgütü üyelerinin yargılanma süreci başladı. 221 sanığın yer aldığı davanın ilk sırasında Yurtta Sulh Konseyi yöneticisi olduğu iddia edilen Akın Öztürk bulunuyor. Sanıklar, cezaevi kampüsü içerisinde oluşturulan adliye binasına her birinin yanında iki askerle birlikte yürütülerek getirildi.


ADRESİ BİLMİYORUM, TUTUKLUYUM

Hava Kuvvetleri eski Komutanı Akın Öztürk, kimlik tespiti sırasında 2 çocuğu olduğunu söyledi. Ailesinin yaşadığı adresin sorulması üzerine ise, "Adresi bilmiyorum. Tutukluyum" dedi.


İLK SAVUNMA AKIN ÖZTÜRK'TEN

Darbe girişiminin askeri kanadının bir numaralı sanığı Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, savunma yapan ilk isim olarak dikkat çekti. Öztürk, bugüne kadar askerlik görevini ettiği yemin doğrultusunda yerine getirdiğini, vatan hainliğinin kendisi için en ağır suçlama olduğunu dile getirirken, “Yüce milletim, beni yetiştiren komutanlarım ve silah arkadaşlarım iyi bilsin ki bu hain darbe girişimine hiçbir katkım, hatta haberim bile yoktur. Ben bu rütbe ve yaşa gelmiş bir asker olarak silah arkadaşlarıma, vatandaşlarıma silah doğrultacak biri değilim. Bu hain darbe girişimiyle hiçbir ilgim ve alakam yoktur. Aynı şekilde acılarını paylaşıyorum. 46 yıllık hayatım boyunca çok sık olarak ölümle burun burana geldim. Keşke ölseydim de bu şekilde yargılanmasaydım. İçim çok acımaktadır. 15 Temmuz gecesi kalkışılan darbe girişimi ile ülkemiz ve milletimiz bir travma yaşamıştır” açıklamalarında bulundu.


ŞEHİT ANNESİNİN FERYADI


Soruşturmada kimlik tespiti esnasında, 15 Temmuz şehidi Mucip Arıkan’ın annesi Saliha Arıkan, "Oğlumun katillerini öldürün. Yavrumu bana verin" diyerek, bağırdı. Arıkan'ın sanıklara yönelik sözlerine devam etmesi sonucunda Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, duruşmaya engel olduğu gerekçesiyle şehit yakınının salondan çıkartılmasını istedi.


GERGİNLİK YAŞANDI

Duruşma esnasında müşteki yakınlarının sarf ettiği ağır sözler nedeniyle Mahkeme Başkanı Oğuz Dik duruma müdahale etti. Dik, Saliha Arıkan’ın dışarı çıkartılmasını istedi. Bu sırada, sanık avukatlarından biri de "Salondan çıkartılsın" deyince müşteki yakınlarının tamamı büyük tepki gösterdi.

Şehit yakınları, avukatlara "Teröristleri savunanlar teröristtir" ve "Hepiniz teröristsiniz" diye bağırdı. Yaşanan gerilim nedeniyle duruşma bir süre durdu. Baygınlık geçiren Saliha Arıkan, sağlık görevlilerinin yardımıyla salondan çıkartıldı.

Anahtar Kelimeler:
FetöAkın Öztürk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.