banner388

Ev alacaklara büyük müjde

Kat mülkiyeti alanında yapılacak bir düzenleme ile konut fiyatlarında yarı yarıya düşme görülebilir.

Ev alacaklara büyük müjde

Kat mülkiyeti alanında yapılacak bir düzenleme ile konut fiyatlarında yarı yarıya düşme görülebilir.

15 Eylül 2017 Cuma 11:51
Ev alacaklara büyük müjde

Habere konu olan durum, Mgc Hukuk Bürosu Yönetici Ortağı Avukat Mustafa Güneş’in Dünya’ya yapmış olduğu açıklamasında yer aldı. Arsa payı eşit dağılımının konut fiyatlarında azalmaları yaratabileceği ifade edildi.

Arsa payı maliyetlerinin yansımamasını gerekçe olarak sundu

Konut projelerinde fiyatların yarı yarıya düşmesi durumunu ise Mustafa Güneş, konut işlemlerinde bir üniteye 1/100 yerine  99/100 oranında bir arsa payının verilmesi durumunda geriye kalacak olan 99 ünitede binde bir oranında bir arsa payının verilebileceğini ifade etti. Sonuç olarak da 99 daireye arsa payı maliyetinin yansımamasıyla fiyatların yarı yarıya düşebileceğini açıkladı.

Konuyu bir örnek üzerinden detaylandırdı

Mustafa Güneş ayrıntılı açıklamasında “Bu durumda örneğin arsa üzerinde 10 daireli bir apartman yapılması gerektiğinde ön tarafın tamamına 12 pay, arka tarafa 8 pay vererek yapılaşma yapmanız gerekir. İlk etapta bu mantıklı gelse de bu durum kurumsal firmalar için doğru olmayabiliyor. Çünkü 100 üniteli büyük bir konut projesinde bu mantıkla bakıldığında bir üniteye 1/100 oranında arsa payı vermeniz gerekebiliyor. Bu uygulama ise fiyatların yüksek olmasına neden oluyor. Eğer 1/100 arsa payı vermek yerine, bir üniteye 99/100 gibi bir arsa payı verildiğinde geriye kalan 99 üniteye de binde bir gibi bir arsa payı verildiğinde 99 daireye arsa payı maliyetini yansıtmamış olursunuz. Bu da 700 ila 800 bin liraya sattığınız bir yeri 300-350 bin TL’ye ev satma imkanı sunuyor. Dolaylı bir finansman modeliyle alıcı sayısının artmasına neden olacaktır” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 15.09.2017 16:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.