banner388

KDV'de yeni sistem üzerinde çalışılıyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, emlak vergisinde gelen şikayetlerden bahsetti. Vatandaş üzerinde oluşturulan bir yükün belirlenmesi durumunda düzenleme yapılacağını kaydetti.

KDV'de yeni sistem üzerinde çalışılıyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, emlak vergisinde gelen şikayetlerden bahsetti. Vatandaş üzerinde oluşturulan bir yükün belirlenmesi durumunda düzenleme yapılacağını kaydetti.

15 Eylül 2017 Cuma 11:52
KDV'de yeni sistem üzerinde çalışılıyor

A Haber yayınında katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, son günlerde konuşulan emlak vergilerinde yaşanılan artışlarla alakalı değerlendirmede bulundu. Emlak vergilerinin belediyelerce oluşturulan komisyonlar tarafından belirlendiğini ifade etti.


Emlak vergisi konusunda vatandaş üzerinde oluşabilecek yükle ilgili düzenleme yapabileceklerini söyledi


Bu konuda gelen şikayetlerin olduğunu ve şikayetlerin incelendiğini kaydeden Maliye Bakanı Naci Ağbal, vatandaşın olağanüstü bir yükle karşılaşmasına neden olacak bir gelişme olduğu takdirde kontrol altına alınacak düzenlemelerin yapılacağını belirtti.


KDV’de yapılan çalışmada oran indiriminin olmadığın aktaran Naci Ağbal, birçok ülkede KDV oranlarının uygulandığını söyledi. Bu alanda Türkiye’de uygulanan oranın ise yüzde 18 olduğunu kaydetti. 


KDV’de yeni sistem üzerinde çalışılıyor


KDV üzerinde yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını anlatan Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Örneğin bir halk otobüsü, 100 liralık bilet kesiyor, 18 liralık KDV ödemesini getirip vergi dairesine yatırması lazım. 18 lirayı ödemek istemiyorsa, ödediği faturaları vergiden düşebilir. Bu sefer otobüs sahibi faturalarını toplayıp, ikisi arasındaki farkı ödüyor. Biz de diyoruz ki, KDV oranlarını tek tek hesaplayıp düşmek yerine, gelin 18 liranın 10 lirasını isterseniz beyan edin. Biz 10 lirayı sizden alalım. Siz de tek tek bu vergilerle uğraşmayın."ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sabah
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal seker 2017-09-17 20:28:15

Kel oğlanın bir filmi varya ağanın kızı için güreş tutuyorlar.cazgir çıkıyor şimdi hepinizi adaletlice eşleştirelim diyor kel oğlanın karşısına iri yarı bir adam getiriyor.KELOGLAN diyor ya adaletin bumu CAZGIR...ayni o misal.Kendi asli görevin olan işi hem vatandaşına sözde adi esnaf olan kişi ye yaptır.sonrada ekmeğini elinden al ADALETIN BUMU CAZGIR diyesim var keloğlan misali