banner388

Erdoğan'dan körfez çıkartması! 3 günde 3 ülke gezecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Körfez turuna çıkıyor. Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret edip, önemli anlaşmaların imzalanacağı turda Erdoğan mevkidaşlarıyla da görüşecek.

Erdoğan'dan körfez çıkartması! 3 günde 3 ülke gezecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Körfez turuna çıkıyor. Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret edip, önemli anlaşmaların imzalanacağı turda Erdoğan mevkidaşlarıyla da görüşecek.

16 Temmuz 2023 Pazar 14:20
Erdoğan'dan körfez çıkartması! 3 günde 3 ülke gezecek

Seçim sonrası temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın 3 gün sürmesi planlanan Körfez turuna çıkıyor. Erdoğan beraberindeki heyetle birlikte sırasıyla Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret edecek. Burada çeşitli alanlarla anlaşmalar imzalayacak olan Cumhurbaşkanı, mevkidaşlarıyla da bir araya gelecek. Erdoğan son gün ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gidip havalimanı açılışına katılacak.

3 GÜNDE 3 ÜLKEYE GİDECEK

Erdoğan, yurt dışı ziyaretlerine haftanın ilk gününde Suudi Arabistan ile başlayacak. Cidde'de Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, salı günü Suudi Arabistan'dan Katar'a geçecek. 8 aylık bir aradan sonra gideceği Doha'da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya gelecek. Erdoğan'ın Körfez turundaki son durağı, Birleşik Arap Emirlikleri olacak. Cumhurbaşkanı, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile çarşamba günü Abu Dabi'de buluşacak.

"YATIRIMCILARIN İLGİSİ YÜKSELDİ" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla birlikte dost ve kardeşlerimiz başta olmak üzere uluslararası yatırımcıların ülkemize yönelik ilgisi yükseldi" dedi.

YENİ ANLAŞMALAR GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beraberinde bazı bakanlar ve iş insanları ile yapacağı ziyaretlerde mevcut ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak. Özellikle yeni ekonomik iş birliği fırsatları konuşulacak. Bu çerçevede, Türkiye'nin üç ülkeyle de çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalaması bekleniyor.

KKTC'DE HAVALİMANI AÇILIŞINDA BULUNACAK

Erdoğan, 3 gün sürecek Körfez turunun ardından yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gidecek. Lefkoşa'da yapımı tamamlanan yeni Ercan Havalimanı'nın açılışını Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde gerçekleştirecek. Erdoğan, "İnşallah 20 Temmuz'da buraya inmeyi planlıyorum" dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Son Güncelleme: 16.07.2023 14:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
eser 2023-07-16 17:58:43

devam durmak yok yola devam şahlanış devamı

Avatar
EĞİTİMCİ 2023-07-16 23:22:43

Para bul getir yoksa halimiz duman.

Avatar
Dede 2023-07-17 13:37:28

Artık ne çıkarması yaparsa yapsın akp ve Erdoğan bitmiştir. Maliye bakanı sDe e zam la ekonomiyi düzeltme rkmiş. Çok gülünç. Vergi kazan a göre alınır kötü araba ile 5 milyon luk araba sahibi eşit mi.