banner388

Erdoğan'dan belediye başkanlarına kritik uyarı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 yerel seçimleri öncesinde belediye başkanlarını uyardı.

Erdoğan'dan belediye başkanlarına kritik uyarı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 yerel seçimleri öncesinde belediye başkanlarını uyardı.

19 Nisan 2018 Perşembe 15:58
Erdoğan'dan belediye başkanlarına kritik uyarı

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yerel seçimleri öncesinde belediye başkanlarını uyararak, "lüksten kaçının" uyarısında bulunduğunu açıkladı.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Mart 2019'da gerçekleşecek yerel seçimlerle ilgili temayül yoklamalarına eylül ayında başlayacaklarını bildirdi. AK Parti, 24 Haziran’da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimi için çalışmalarına hız verirken bir taraftan da yerel seçimlerin hazırlıklarına devam ediyor. Kaya, partisinin Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerine yönelik çalışmalarını  anlattı.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı olarak yerel seçimlere yönelik geçen yıl kasım ayında çalışmalara başladıklarını anımsatan Kaya, bu yıl başından itibaren 884 belediye başkanıyla bölge toplantıları yaptıklarına değindi. Belediye başkanlarına sahaları toparlamaları ve halkla iç içe olmaları yönünde öneriler verildiğini ifade eden Kaya, halkla ilişkiler noktasında gerekli uyarıları yaptıklarını söyledi. Kaya, belediye başkanları ile toplantılarda son rötuşları yapmalarını istediklerini belirterek, 60 ilde 9 bine yakın meclis üyesini toplantıya aldıklarını dile getirdi.

ADAY BELİRLEME KRİTERİ

Kaya, aday belirleme kriterlerine ilişkin olarak, "Halkın sevdiği, beğendiği veya halkın beğenisine sunduğumuzda büyük teveccüh alacak olan adaylar bizim için önceliklidir. Bizim için dürüstlük, güven ve toplumu birleştirecek, kucaklayacak olan adaylık profili öncelikli olması gereken hususlardan birisi. Türkiye insanının bağrına basacağı bir aday profilimiz önceliklidir" dedi. Türkiye'deki bin 398 belediyenin 884'inin AK Partili olduğunu aktaran Kaya, bu 884 belediye başkanının AK Parti için birikim olduğuna dikkati çekti. Mevcut belediye başkanlarından başarılarını 2019'a taşıyacakların öncelikli olduğunu belirten Kaya, bu tecrübeyi ihmal etmeyeceklerini vurguladı.

ERDOĞAN'DAN UYARI: LÜKSTEN KAÇININ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta bir toplantıda belediye başkanlarına yönelik "lüksten kaçının" uyarısında bulunduğunu belirten Erol Kaya, "AK Parti'de siyaset yapanların, bu toplumun değerleriyle çatışan hiçbir şeye izin vermemeleri gerekiyor. Özellikle israf, şatafat ve lüks gibi. Toplumdan kopuk bir yaşam gibi. Dolayısıyla bunların hepsinden kaçınmaları genel talimatlardır. Artık 2019'a gidiyoruz, son ikazlar. Cumhurbaşkanımız bu uyarıyı yaptı. Artık bunları hala düzeltmeyen arkadaşlarımız varsa, onlarla ilgili de biz gerekli düzeltmeleri yapacağız demektir" ifadelerini kullandı.

Haber7

Son Güncelleme: 19.04.2018 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2018-04-19 16:20:47

Lüksten kaçınması gereken ilk önce sizsiniz. Sarayda oturup milyonluk Mercedes’lerle devlet imkanlarını şahsına kullanan masraflarınıda vergi zamlarıyla halka yükleyen siz değil misiniz?

Avatar
SAMSUN 2018-04-19 20:31:54

REİS BU SÖZLERİ SAMSUN DAKİ BELEDİYE BAŞKANLARINAMI SÖYLEDİ HEPSİ LÜKS İÇİNDE YAŞIYOR.

Avatar
Temel 2018-04-19 21:54:40

Bafra belediyesınde para yok. Bırakın lüksü.... kasa boşşşş

Avatar
ÇARŞAMBALILAR 2018-04-19 22:58:44

çarşamba belediye başkanı Hüseyin DÜNDAR HALKTAN KOPUK ÇARŞAMBADA ESNAFIN ÖNÜNE OTURUP ÇAY İÇEMEZ

Avatar
VATANDAŞ 2018-04-20 12:31:31

sayın başkan neden sadece geceleri yapılan işleri kontrole gidiyor. neden köylerde hep poz veriyor. neden şehrin esnafıyla yan yana kol kola değil bu insanlar samsunun insanı buradan kazandığını buraya harcıyor dikkat çekelim....