banner388

En Lezzetli Rekor

Gaziantep’te ilginç bir rekora imza atıldı. 708 kilo baklava kullanılarak devasa mozaik çalışması gerçekleştirildi.

En Lezzetli Rekor

Gaziantep’te ilginç bir rekora imza atıldı. 708 kilo baklava kullanılarak devasa mozaik çalışması gerçekleştirildi.

24 Aralık 2016 Cumartesi 18:47
En Lezzetli Rekor

Bir alışveriş merkezinde gerçekleşen rekor denemesin de 708 kilo baklava kullanıldı. 100 çocuğun ve birçok sanatçının çabaladığı baklavadan mozaik rekor denemesinde, 39,5 metrekare ile Dünya Çocuk Rekorları denemesi gerçekleştirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Dünya rekorunu baklava ile yaptıklarını ifade ederek, “Baklava baklava olalı böyle bir renge girmemişti. Nasıl dünyanın 7. Rekabet eden şehri isek, şimdi de dünya rekoru denemesini baklava ile yapıyoruz. Zeugma ve Çingene kızı ile yapıyoruz. Buradan biz farklıyız diyoruz. Biz geçmişten aldığımız güçle geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Mozaik baklavanın 6 aylık bir hazırlık aşamasından sonra meydana getirildiğini belirten Uluslararası Mozaik Sanatçıları Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, “ 5 günlük bir uygulama ile meydana getirdik. Bu çalışma Gaziantep’in kültürel değerlerinden antik dönem sanatı mozaik ile baklavamızın bir araya sanatsal bir görünüm ortaya çıktı. Bu çalışmayı birbirinden deneyimli ekip arkadaşlarımızla birlikte yaptık’’ dedi.
Gaziantep Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Mustafa Sancar ise, “Antep’in simgesi olan Çingene Kızın ve Baklava, Amacımız bunları bir araya getirmekti. Bu çalışmada da başarılı olduğumuzu düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı.
 

Son Güncelleme: 24.12.2016 19:37
Anahtar Kelimeler:
GaziantepZeugma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.