banner388

Dünyanın 100 yıl ömrü kaldı

Ünlü İngiliz bilim adamı Stephan Hawking, dünyanın 100 yıl içerisinde yok olacağını ve insanların başka bir gezegende kolonileşmeleri gerektiğini belirtti.

Dünyanın 100 yıl ömrü kaldı

Ünlü İngiliz bilim adamı Stephan Hawking, dünyanın 100 yıl içerisinde yok olacağını ve insanların başka bir gezegende kolonileşmeleri gerektiğini belirtti.

04 Mayıs 2017 Perşembe 14:57
Dünyanın 100 yıl ömrü kaldı

İngiliz Fizikçi Stephan Hawking felaket senaryolarına bir yenisini daha ekledi. BBC'de konuşan Hawking, insanların dünyanın biyolojik ve nükleer silahlar, aşırı nüfus artışı, küresel ısınma gibi nedenler yüzünden yok olacağını belirtti. Hawking açıklamasında insanların başka bir gezegende kolonileşmek için 100 yıllarının kaldığını söyledi.


50 yıldır devam eden BBC geleneği Yarının Dünyası isimli bilimsel dizinin yeni bölümü olan Yeni Dünya Keşfi adlı bölümde Hawking ve öğrencisi Galfart programa konuk oldu. İki isim, insanlığın dünya dışında nasıl hayatta kalabileceğini araştırıyor.

Stephen Hawking tarafından ortaya atılan iddiada, Dünya'nın ömrünün her geçen gün kısaldığı ve insanlığın yeni bir gezegende yaşam araması gerektiği söylendi. 75 yaşındaki bilim adamı, insanların Dünya'yı kendi elleriyle yok ettiğini dile getirdi. Hawking'e göre insanların teknolojideki gelişimi ve biyolojik savaşlar, insanlığın sonunu getirecek. Bu senaryodaki tek kurtuluş ise "Dünya hükümeti" olarak gösterildi.

İngiliz bilim adamına göre insanlar Dünya'da yaşamak için yeterli beceriye sahip değiller. Yaşanan olumsuzluklar nedeniyle sadece 100 yıl içerisinde dünyanın sonu gelecek. ALS MNH hastalığı ile mücadele eden Hawking, vücudunda sadece sağ yanağında bir bölgeyi hareket ettirebiliyor. Ünlü bilim adamı bu bölgedeki kaslarla bilgisayar aracılığı ile düşüncelerini yazıya aktararak insanlarla iletişim kurabiliyor.

Son Güncelleme: 04.05.2017 19:39
Anahtar Kelimeler:
Stephan Hawking
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.