banner388

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni korona virüs tedbirlerini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yeni korona virüs tedbirlerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni korona virüs tedbirlerini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yeni korona virüs tedbirlerini açıkladı.

21 Eylül 2020 Pazartesi 22:57
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni korona virüs tedbirlerini açıkladı

65 YAŞ ÜSTÜNE SINIRLAMA


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maske ve mekan denetimlerinde uygulanan cezaların bazı kamu kurumlarında yapacak işlemler öncesi ödenmiş olması mecbur hale getirilecek. 65 yaş üstündeki vatandaşlarımızın ulaşım saatinde sınırlama yapılabilecek" dedi.

KAFE VE RESTORANLARA SIKI DENETİM


Erdoğan Kabine toplantısında yaptığı konuşmada:

"Unutulmamalıdır ki krizin üstesinden ancak hem devletin hem vatandaşın üzerine düşmesi yapması halinde gelebiliriz. Hamdolsun devletimiz her bakımdan güçlüdür. Vatandaşlarımız bireysel sorumluluklarını yerine getirdiği müddetçe Allah'ın izniyle bu işin üstesinden rahatlıkla kalkarız. Fedakarca görev yapan insanlarımızın hakkını ancak sorumlu davranarak ödeyebiliriz. Milletimizin inşallah bu sağlık krizini de yeneceğine tüm kalbimle inanıyorum. Maske ve mekân denetimlerinde uygulanan cezaların bazı kamu kurumlarında yapacak işlemler öncesi ödenmiş olması mecburi hale getirilecektir. İl hıfzıssıha kurulları gerektiğinde özel tedbirler alıp uygulayabilecektir. Kafe ve restoranların denetimleri sıklaştırılacaktır. İzolasyonda olan kişilerin kurallara uyup uymadıkları daha yakından takip edilecektir. Son aşamaya gelen aşıların Türkiye'deki çalışmaları yakından takip edilmektedir. İl bazında 65 yaş üstündeki vatandaşlarımızın ulaşım saatinde sınırlama yapılabilecektir.Yerli aşıda insan üzerindeki denemeler önümüzdeki ay başlanacaktır." şeklinde konuştu.


KONUTLAR SAHİPLERE TESLİM EDİLECEK

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
"Elazığ ve Malatya depremlerinin ardından başlanan konut inşaatları son aşamasına gelmiştir.Bütün bu konutlar kısa bir zaman sonra bizzat benim de katılacağım törenlerle sahiplerine teslim edilecektir. Vatandaşlarımızın bu konutlar için ödeyeceği bedelleri tespit ettik. Her iki ilde de 2+1 konutlar şerefiye bedellerine göre 510 ile 725 lira arasında aylık ödeme ile vatandaşlarımıza teslim edilecektir. 3+1 konut için 730 ile 935 lira arasında bir bedel belirlenmiştir. Köy evlerinde ahırsız olanlarda 790 lira ahırlı olanlarda 905 lira aylık ödemeler yapılacaktır. Ödemeler 20 yıl vade ve faizsiz olarak gerçekleştirilecektir.Altyapı hizmetleri bedelsiz olarak yapılmıştır. Maliyetlerden yüzde 40 düzeyinde indirime gidilmiştir. Elazığ ve Malatya'daki vatandaşlarımıza konutların hayırlı olmasını diliyorum.Kovid-19 hastalığı ile mücadelede yeni bir safhaya geçtik. Tecrübeleri ve kat edilen mesafeye göre bu konuda yeni stratejiler geliştiriyoruz. İnşallah ülkemizi bu süreçten en az hasarla ve sonrasında en büyük kazanımları elde edecek şekilde çıkartacağız, bundan hiç endişem yok. Karşımızdaki sorunun sağlık krizi olmanın yanı sıra küresel ekonomik, sosyal boyutlara yol açabileceğini görüyoruz."

"DOĞALGAZ REZERVİ UMUT VERİCİ"


Erdoğan: "Milletimizin hem sağlığını korumayı hem geleceğini inşa etmeyi temin edecek anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizi 2023 hedeflerimizin kılavuzluğunda bölgesel ve küresel güç haline dönüştürme gayretlerimizden asla taviz vermiyoruz. Yeni şehir hastaneleri, acil durum hastaneleri açarken Akdeniz ve Karadeniz'deki sondaj faaliyetlerimizi kesintisiz devam ettiriyoruz. Doğu Akdeniz Askeri ve siyasi tüm haklarımızı korumak için Doğu Karadeniz'de mücadele veriyoruz. Bir yandan salgın tedbirlerinden olumsuz etkilenen her kesime destek verirken diğer yandan büyük yatırımları hizmete sunmayı sürdürüyoruz. Bu gayretlerimizden somut neticeler de alıyoruz. Karadeniz'de keşfettiğimiz doğalgaz rezervi milletimize umut vermiştir. İnşallah keşfedeceğimiz yeni rezervlerle milletimizin sevincini daha da arttıracağız.Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi yok sayanlar diplomasi masasına yaklaşmaya başladı. Güney sınırlarımızı güvenli hale getirmek için yaptığımız harekatları kararlılıkla sürdürüyoruz. Ekonomimiz üçüncü çeyrek için çok ciddi yükseliş mesajları veriyor. Sanayi üretiminde artış yüzde 4,4'ü buldu."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 2020-09-22 00:03:03

Kimsede soramıyordu iyide reis sen giresunda miting yaparken corona yokmuydu. Milletin kafasına çay atarken yokmuydu. Memleketi zora soktunuz ekonomi sata sata bitti. Eengizdeki Sattilan tekel fabrikasına tütün belçikadan geliyor. Siz daha neyin dersindesiniz vatan millet sakarya afrin edebiyatını bırakmadığınız sürece daha beter olacağız....

Avatar
Cengiz 2020-09-22 08:28:58

Reis sen giresunda miting yapıp milletin kafasına çay atarken corona yokmuydu?. Açılışlar törenler hir gür pandemi tekrar patladı. Yalandan önlemler maskeler para toplamak için cezalar.memleketi özelleştirme adına sata sata bitirdiler. Ekonomi bitik halk umutsuz sadece beton ev köprü edebiyatı ile duvara toslaydı ülke...

Avatar
Akif 2020-09-22 09:47:39

Bizde ciddi ciddi bir önlem çıkacak sandık yav