banner388

CHP tezkereye 'Evet' diyecek

Tüm Dünya, Irak'ta yapılacak olan bağımsızlık referandumuna odaklanmış durumda. Türkiye cephesinde ise gözler Irak tezkeresi için yapılacak oylamada.

CHP tezkereye 'Evet' diyecek

Tüm Dünya, Irak'ta yapılacak olan bağımsızlık referandumuna odaklanmış durumda. Türkiye cephesinde ise gözler Irak tezkeresi için yapılacak oylamada.

22 Eylül 2017 Cuma 15:14
CHP tezkereye 'Evet' diyecek

Irak'ta tüm tepkilere rağmen yapılması planlanan referandum ile ilgili tepkiler büyüyor. Türkiye cephesinde ise gündem toplanacak Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu'nda. CHP cephesinden, tezkerede 'Evet' oyu kullanılacağı yönünde sinyal geldi.


CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Irak tezkeresi ile ilgili olarak, "Tavrımız geçen yılki gibi olacak" ifadelerini kullandı. CHP geçen yılki Suriye tezkeresine de 'Evet' yönünde oy kullanmıştı.


CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "TSK'yı zaafiyete düşürmeyiz" diyerek, "Tezkere, Türkiye'ye yönelik terör örgütlerini kapsayan, terörle mücadeleyi esas alan, Türkiye'ye yönelik terör tehditlerini bertaraf etmeye yönelik içerikteyse elbette destek vereceğiz. Terörle mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) elini güçlendirecekse elbette evet deriz" açıklamalarında bulundu.


Engin Altay'ın tezkere hakkındaki görüşleri şu şekilde:

"Tezkere ne görmedik. En sonki tezkereye, peşinen evet oyu vereceğimizi söylemiştim. Irak ve Suriye'de yaşananlar, AK Parti'nin 10 yıllık uyguladığı politikaların, vahim, trajik sonuçlarıdır. Tezkere, Türkiye'ye yönelik terör örgütlerini kapsayan, terörle mücadeleyi esas alan, Türkiye'ye yönelik terör tehditlerini bertaraf etmeye yönelik içerikteyse hiç şüpheniz olmasın elbette destek vereceğiz. Biz 2014'te bir tezkereye ret oyu verdik. O tezkere Suriye merkezi yönetimini direkt hedef alan, Suriye, Şam yönetimine savaş ilanı kapsamında bir tezkereydi, ret verdik. Bunun dışında Türkiye'nin terör örgütleriyle mücadelesine imkan verecek, TSK'nın elini güçlendirecek tezkerelere CHP hep kabul oyu vermiştir zaten. Bu tezkereyi görmediğimiz, içeriğini bilmediğimiz için şu anda söyleyebileceğim; terörle mücadelede TSK'nın elini güçlendirecekse elbette evet deriz."

Anahtar Kelimeler:
ChpırakEngin AltayTezkere
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.