banner388
banner390
banner410
banner408

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan göçmenler konusunda referandum yapılmasını önerdi

Yabancı göçmenlere vergide 10 kat zam yapacağını açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, göçmenlerin kalması ya da gitmesi konusunda bir referandum yapılmasını da önerdi.

banner269

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan göçmenler konusunda referandum yapılmasını önerdi

Yabancı göçmenlere vergide 10 kat zam yapacağını açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, göçmenlerin kalması ya da gitmesi konusunda bir referandum yapılmasını da önerdi.

31 Temmuz 2021 Cumartesi 11:19
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan göçmenler konusunda referandum yapılmasını önerdi

Bolu'da yabancı göçmenlerin su, elektrik ve katı atık vergilerine 10 kat zam yapacağı açıklaması ırkçılıkla suçlanan ve hakkında soruşturma açılan Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu kez de göçmenlerin kalması ya da gitmesi konusunda halka yönelik bir referandum yapılması önerisinde bulundu.

"GERİ ADIM ATMA DİYEN PARTİLİLER OLDU"

Cumhuriyet'ten İlayda Kaya'nın sorularına yanıt veren Özcan, açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmediğini söyleyen belirtti.

Özcan "Basın açıklamamın başında kendisine bir teşekkürüm oldu. ‘Çok önce söylemeniz gereken bir şeyi geç de olsa söylediniz’ dedim. Ama Kemal Beyin söylemi ile çelişen bir açıklamam olmadığını düşünüyorum. Genel merkezle tabi ki görüşüyoruz. Genel merkezden destekler geldi. ‘Kamuoyu senin arkanda. Geri adım atma’ diyen partililer oldu" dedi.

"SÖZLERİM PARTİYİ BAĞLAMAZ"

Belediye başkanı seçildikten sonra üyesi olduğu CHP rozetini çıkardığını söyleyen Özcan, partisinden kendisine yönelik eleştiriler için de, "Benin sözlerim partiyi bağlamaz" dedi.

"GEREKİRSE HALKA SORALIM"

Göçmenler için referandum yapılmasını öneren Özcan "Meclisin bir devlet politikası oluşturması lazım. Gerekirse ‘göçmenler kalsın mı gitsin mi’ diye halka soralım. Referandum sandığı koyalım ve halk karar versin. Ben cevabı biliyorum ama farklı cevap bekleyenlerin yürekleri yetiyorsa, sandığı koysun" dedi.

"HAKKIMDAKİ SORUŞTURMA TAKİPSİZLİKLE SONUÇLANDI"

Özcan, yabancılara yardımı kestiği için daha önce hakkında başlatılan soruşturmanın da takipsizlikle sonuçlandığını açıkladı.

"KARARLIYIM"

"Su ve katı atık vergisinde zam" fikrini belediye meclisinde de gündeme getireceğini ifade eden Özcan, şunları söyledi:

"Kararlıyım. Önergem olarak vereceğim. Belediye meclisimizde AKP’li, CHP’li, MHP’li ve İYİ Partili üyeler var. Ben gerekçemi anlatacağım ve takdir sizin diyeceğim. Bu konuda bir devlet politikası geliştirilemezse bu beka sorunuyla ilgili somut bir adım atılamayan Türkiye, bunu tekrar tartışsın diye ek önlemler isteyebilirim. Ama şu an yeni bir adım atmayacağım. Benim isteğim bu konunun tartışılmasıydı ve tartışılıyor. Benim kimseye düşmanlığım yok, din kardeşimiz olarak kabul ediyoruz ama bu misafirlik çok uzadı. Bu iş başka noktalara gitmeye başladı. Afganistan’dan gelenler arasında hiç kadın ve çocuk görülüyor mu? Onlar sadece savaşçı kabileler. Onlar savaşmaktan başka hiçbir şey yapmamışlar. Makine teknikerlikleri, herhangi bir meslekleri yok. Hükümet gün gelecek "Ben bu yükü kaldıramıyorum göçmen sayısı çok oldu. Yardımları kesiyorum" dediği noktada ne olacak? Önce dilenmeye başlayacaklar daha sonra birilerini haraca bağlayacaklar. Kaygım bu. Bunun teminatını bana versinler. Ben de susayım ve bir daha konuşmayayım."

Kaynak: ensonhaber.com
 

Son Güncelleme: 31.07.2021 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandas 2021-07-31 11:54:25

Arkandayiz baskan ulkemde multeci istemiyorumm..hepsi gitsin biktik artik

Avatar
Şevki Akal 2021-07-31 13:34:10

Tamamen destekliyorum afganlılar mülteci falan değil ne yaşlı ne kadın ne çocuk yok aralarında bence hepsi militan bunların ve ellerini kollarını sallayarak geliyorlar iranda kalsınlar iranla sınırları var neden türkiyeye geliyorlar

Avatar
Samsunlu 2021-07-31 23:37:09

Sayın başkan çok haklı referandum yapılmalı milletimize sorulmalı mülteciler hakkındaki düşünceleri gitsinlermi kalsınlarmı diye