banner388

Belediyelere Kayyum Ataması Yapıldı !

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamalarda, 28 belediyeye kayyum atanmış olduğu belirtildi.

Belediyelere Kayyum Ataması Yapıldı !

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamalarda, 28 belediyeye kayyum atanmış olduğu belirtildi.

11 Eylül 2016 Pazar 10:36
Belediyelere Kayyum Ataması Yapıldı !

Bakanlıktan gelen açıklamalarda, "01.Eylül.2016 tarihinde yürürlüğe girmiş olan 674 sayılı KHK ile Belediye Kanunu’nda düzenlemeler yapılmış, terör ya da terör örgütlerine yardım ve aynı zamanda yataklık yapmak suçları ile hakkında soruşturma açılmış olan ya da görevden uzaklaştırılmış olan belediye başkan ve meclis üyelerinin yerlerine 15 gün içinde görevlendirilme yapılmasına karar alınmıştır" denildi.

Bu çerçevede PKK-KCK ile Fethullahçı Terör Örgütüne yardım ve destek verilmesinden dolayı haklarında yapılmış olan soruşturma ve kovuşturmalar genelinde toplamda 28 belediye başkanının daha önceki görevlerinden uzaklaştırılmış olduklarını gündeme getiren açıklamalarda, "Bu başkanların 2’si il, 24’ü ise ilçe, 2 tanesi belde belediye başkanları ve 12’si de halen tutukludur. Demokrasi ile hukuk devleti anlayışı içerisinde millet iradesinin yerel yönetime de yansıması esastır. Fakat belediyeler halkın kullanmış oldukları oyu, vermiş oldukları verileri ve demokrasinin sunmuş olduğu iklimi suiistimal ederek ülkenin birliğini ve beraberliğini kasteden hainlerin etkisi altına giriyorsa, milli iradeyi gasp etmiş olanlara karşı tedbir alınması devletin görevidir" ifadelerine yer verildi.

"Halkın vermiş olduğu vergiler ile oluşan kaynaklar ve kullandıkları oylar ile oluşan siyasi irade, terör örgütüne devşirilemez" denilen açıklamalarda şöyle devam edildi: "Seçimlerle iş başına gelerek, vatandaşların hür iradesini suç işleyebilmek için kullanmalarının meşruiyeti de yoktur. Tabi ki hiçbir hukuk düzeni hakların açık ve net bir şekilde kötüye kullanılmasını korumaz. Demokrasi ile hukukun üstünlüğünü devam ettirmek devletin bir görevidir. Milletin asıl beklentisi de budur. Terör örgütlerinin karşısında ülkenin birliğine ve beraberliğine, milletin feraseti ile işleyen demokrasi, hukuk ve işleyen devlet tesis edilecek. Bu işleyişin devamını teminen görevlendirmeleri yapılan belediyelerde kaynak terör örgütüne değil de o yörede yaşamlarını süren milletimize sunulacağı için hizmetler en iyi şekilde yapılacaktır"

KHK gereğinde söz konusu olan 28 belediye başkanlığında görevlendirilen kişilerin bugün sabah saat 09.00 itibari ile görevlerine başlamış oldukları belirtildi.

Son Güncelleme: 11.09.2016 10:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.