banner388

Bedelli askerlik ile ilgili kritik görüşme

Başbakan Binali Yıldırım ve BBP Başkanı Mustafa Destici, bedelli askerlik hakkında kritik bir konuşma gerçekleştirdi.

Bedelli askerlik ile ilgili kritik görüşme

Başbakan Binali Yıldırım ve BBP Başkanı Mustafa Destici, bedelli askerlik hakkında kritik bir konuşma gerçekleştirdi.

02 Haziran 2017 Cuma 15:25
Bedelli askerlik ile ilgili kritik görüşme

Başbakan Binali Yıldırım ve BBP Başkanı Mustafa Destici arasında Başbakanlık Konutu'nda gerçekleşen görüşmede uyum yasaları çalışmasına ilişkin barajın kaldırılması, ön seçimle adayların belirlenmesi, her partinin kendi amblemiyle katılacağı seçim ittifaklarının yapılabilmesi konularında karşılıklı fikir alışverişi yapılarak önerilerde bulunuldu. Destici Hakkari ve Şırnak'ın il olarak kalması gerektiğini, Cizre ve Yüksekova'nın ise il olmasına destek verdiklerini söyledi.


BEDELLİ ASKERLİK KONUŞMASI

Kritik görüşmede Mustafa Destici bedelli askerlik ile ilgili dikkat çeken bir konuşma yaptı. Destici, bedelliye karşı olduklarını ancak elde edilecek gelirin SMA hastalarına aktarılabileceğini söyledi.


Milliyet'te yer alan habere göre Destici, gazetecilerden gelen "Bedelli askerlik gündemde mi?" sorusuna, "Milyonların talebi var, SMA hastaları ile ilgili böyle bir teklifte bulunduk. Geçmişte 1-2 defa çıktı. Savunma Sanayi'nin de kaynağa ihtiyacı var. İki kesim arasında paylaştırılabilir" derken, "Bedelli konusunda başbakan bir adım atılacağını söyledi mi?" sorusuna da Destici, "Ben o konuda iyimser olduğunu gördüm. SMA hastalarına verilmesi konusunda" yanıtı vermesi dikkat çekti.

Yapılan görüşmenin ardından binlerce kişi bedelli askerlikle ilgili atılacak adımları beklemeye başladı. 

Son Güncelleme: 02.06.2017 17:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.