banner388

AK Parti seçimin tekrarlanmasını istiyor!

İstanbul'da seçim gerginliği devam ediyor. AK Parti İstanbul'da seçiminden yenilenmesi adına YSK'ya tam kanunsuzluk itirazı başvurusun bulundu. 

AK Parti seçimin tekrarlanmasını istiyor!

İstanbul'da seçim gerginliği devam ediyor. AK Parti İstanbul'da seçiminden yenilenmesi adına YSK'ya tam kanunsuzluk itirazı başvurusun bulundu. 

09 Nisan 2019 Salı 15:35
AK Parti seçimin tekrarlanmasını istiyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'da seçimin yenilenmesi için YSK'ya olağanüstü başvuruda bulunacaklarını ifade etti. 

"Biz yasal süreci takip ediyoruz" diyen Yavuz, "Yasal haklarımızı kullanıyoruz. 298. kanunun 130. maddesi olağanüstü itirazı öngörüyor. Bu maddede seçimin sonucuna müessir olaylar ve haller sebebiyle diyor. Bu gerekçeyle olağanüstü itiraz yolunu partiler kullanabilir. Biz de bunları dilekçemize işlemek suretiyle Olağanüstü itirazımızı bugün yapıyoruz. Seçim sonuçlarına direkt müessir edecek bir durum olduğu için İstanbul'da seçimin yenilenmesini isteyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

YSK KESİN KARAR VERİYOR

A. İhsan Yavuz açıklamasının devamında, "Bu süreçler tamamen kanun kapsamında yürütülüyor. Bu karar hepimizi bağlar ama şaibe ve şüphe ortadan kalkmamış olur. 5 yıl boyunca bu konuşulur. Buna kimsenin müsaade etmemesi gerektiğini düşünüyorum" sözcüklerine yer verdi.

51 SANDIK SAYILSA NE OLACAK?

YSK'nın oyların bütününün sayılmasına gerek olmadığını ve 51 sandığın sayılacağını açıklaması üzerine Yavuz, "YSK oyların tamamının sayılmasına gerek yoktur şeklinde karar verdi. 51 sandıkta oylar yeniden sayılsın diye bir kararı da var. Bu kararları eleştirme hakkımız var. Anlamış değilim. 51 sandığın sayımına karar verilmesini anlamış değilim. 51 sandığı dedik ki şurada tutanacak yapılmamış çizelge boş bırakılmış örnekler bunlar dedik. Yüzlercesi binlercesi var dedik. 51 sandığı saymanın hiçbir anlamı yoktur. Bizim '51 sandığı sayın' şeklinde bir talebimiz de yok ortada" dedi.

OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ KULLANACAĞIZ

Yavuz açıklamasında devamında, "Olağanüstü itiraz yolunu kullanarak diyeceğiz ki seçimin sonucunu çok net etkileyecek olaylar ve haller var. İstanbul'da seçimin yenilenmesini istiyoruz diyeceğiz. Hiçbir seçimde sayım döküm çizelgeleri 3 güne kalmış değildir bu seçime kadar. Ama 3 gün geçtiği anda aldığımız kayıtlar 307 tanesi girmemişti" diye konuştu.

Son Güncelleme: 09.04.2019 19:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Attila Mayda 2019-04-09 15:58:15

Elinizdeki rant kapısı, hoyratça peşkeş çektiğiniz İstanbul' u kaybetmeye tahammülünüz yok değil mi? Hadi tekrar seçime gidin de rezil olun!...

Avatar
aynen 2019-04-09 16:31:39

tahmin ettiğim gibi İstanbul için yeniden seçim isteyecekler. kaybettin kardeşim neyini kabullenemiyorsun. yunana rusa vermiyorsun istanbulu bırak bir de chp yönetsin bakalım. çalış çabala 5 yıl sonra tekrar al. derdin ne. rantın elden gidiyor değil mi.

Avatar
sjeh 2019-04-09 17:04:31

Tekrar edin rezil olun.Bunuda bulamazsaniz sasirmayin...

Avatar
Totti 2019-04-09 16:21:08

Bu halkın seçtiği insana nasıl bi saygısızlık yazıklar olsun size masrafları kime yansitcaksiniz

Avatar
ne işin var çayda 2019-04-09 16:34:04

yeni bir seçimde itiraz edemeyeceğiniz kadar fark olsun da görün. ne bu kadar itiraz dünyaya rezil ettiniz ülkeyi. sandıklarda her yerde her partiden o kadar insan var usulsüzlük olması çok az ihtimal ama bunlar tüm istanbulu suçlar konuşuyor.

Avatar
Serhat 2019-04-09 17:06:17

Şunu kesin söyleyeyim tekrar bir seçim'de Ekrem İMAMOĞLU farkı daha fazla açacağına inanıyorum. İstanbul'daki yolsuzluk ve vakıflara aktarılan paraların gün yüzüne çıkmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Fakat millet uyanması gerekiyor. Çaldığını bildiği halde yine AKP'ye oy veriyorlar bile bile fakat şunu söyliyim çok büyük bir yolsuzluk ve para aktarması var!

Avatar
Mustafa 2019-04-09 16:10:11

Civik insanlar

Avatar
Necati 2019-04-09 16:24:43

Es kaza seçim tekrarlansa ak parti bu kadar oy alacağini sanmam.Ali ihsan efendi kendi koltuğu kayacak diye patiriyor