banner388

1 Doların Sırrı Bakın Neymiş

FETÖ operasyonlarında gözaltına çıkan kişilerin üzerinden çıkan 1 dolarların sırrı ortaya çıktı.

1 Doların Sırrı Bakın Neymiş

FETÖ operasyonlarında gözaltına çıkan kişilerin üzerinden çıkan 1 dolarların sırrı ortaya çıktı.

05 Ekim 2016 Çarşamba 13:15
1 Doların Sırrı Bakın Neymiş

İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturmada, FETÖ'nün İstanbul Anadolu Yakası Jandarma teşkilatından sorumlu olan ve örgütte 'müdür yardımcısı' görevini yürüten 2 kişi, savcıya verdikleri ifadelerinde örgüt mensuplarında bulunan 1 dolarların sırrını da anlattı.

Ö. ve M., örgütte kendilerinden üst hiyerarşide yer alan 'müdür' ve 'bölge temsilcileri'nin sık sık örgüt lideri Fethullah Gülen'in yaşadığı ABD'ye gittiklerini ve Gülen'in  ABD'ye gelen bu kişilere, daha alt kademelere dağıtılması için 100, 50 ve 20'şer dolarlık banknotlar verdiğini söylediler. Bu paralar da döviz bürolarında 1'er dolarlık halinde bozdurulup 'öğretmen' ve 'öğrenci' tabir edilen askerlere bereket ve hatıra olsun diye dağıtılarak, bu kişilerin örgüt ve Gülen'e bağlılık, minnet duyması sağlanıyordu.

İtirafçı ifadelerinin de yer aldığı tutanak savcılığına gönderildi ve bu yazıda, 'örgüt mensuplarından ele geçirilen 1 dolarların, terör örgütü lideri tarafından dağıtılmak üzere iletilmesi, örgüt mensuplarına iletilme şekli ve beyanlarla ortaya çıkan anlamı bir arada değerlendirildiğinde, örgüt mensubunun örgütü ile organik bağ kurduğuna dair delillerden biri olduğu' belirtildi.

Son Güncelleme: 05.10.2016 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.