banner388

Sigara 112 TL

Avustralya hükümeti sigara tüketiminin önüne geçmek için önlemler almaya devam ediyor

Sigara 112 TL

Avustralya hükümeti sigara tüketiminin önüne geçmek için önlemler almaya devam ediyor

31 Ocak 2017 Salı 13:17
Sigara 112 TL

 Sigara tüketimini azaltmak için fiyat yükseltiliyor

Aslında Avustralya dünya ülkeleri arasında sigarayı en pahalı satan ülke konumunda. Fakat hükümet bununla da kalmıyor sigaraya 2020 yılına kadar bölüm bölüm zam yapmayı planlıyor. Hedeflenen rakam ise oldukça ilginç. Türk lirası ile 112 TL.

Son zamanlarda yapılan zamlarla sigara tüketiminin azaldığı ülkede yıllar içerisinde sigaraya yapılması planlanan zammı duyanlar dudak uçuklatıyor. Şu anda satışı gerçekleştirilen sigaraların en pahalısının 79 TL’dan satıldığı ülkede hedeflenen rakama ulaşıldığında sigara içenlerin sayısında ne gibi bir değişiklik olacak merak konusu.

Yasaklanan alanlar çok geniş

Sigarayı bırakanların yüzde 15 dolaylarında olduğu öğrenilirken sigara içme yasağı bulunan mekanlar ise bir hayli geniş. Sadece kapalı alanlar değil açık alanlar olan park, tren istasyonları, otobüs ve taksi duraklarının 4 metreye kadar olan bölümünde sigara tüketilmesi yasak
 
 
Son Güncelleme: 31.01.2017 13:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.