banner388

Ordu'nun 1462 tarihli haritası ortaya çıktı

Ordu ilinin Osmanlı dönemine ait 1462 tarihli haritası ortaya çıktı.

Ordu'nun 1462 tarihli haritası ortaya çıktı

Ordu ilinin Osmanlı dönemine ait 1462 tarihli haritası ortaya çıktı.

30 Mayıs 2017 Salı 16:59
Ordu'nun 1462 tarihli haritası ortaya çıktı

Kendisine üzel Sanatlar Fakültesi Mezunu Ercan Çilingir tarafından hediye edilen haritadan duyduğu memnuniyeti dile getiren ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Bu haritada Osmanlı arşivlerinden bugünkü coğrafi şekiller, yer isimleri, yollar hepsi tek tek kayıt altına alınmış. Ünye o zamanlar Canik sancağına bağlıymış. Ünye’yi de ilave ederek, arşivlerden Ordu haritası çıkarmış. Genç kardeşimizi kutluyorum. Herkese örmek olsun. İnsanlar isterse arşiv kayıtlarına girip birçok tarihi gerçekleri ortaya çıkarabilirler. Tarihini, dokusunu, kültürünü bilmeyen insanlar, birçok şeyin zaman içinde kaybolduğunun da bilincinde oluyorlar. Bu nedenle geçmişimizi iyi bilmemiz lazım" diye konuştu.

Osmanlı arşivlerindeki tahrir defterlerindeki kayıtlara göre haritayı hazırladığını belirten Ercan Çilingir de, “Bu haritayı hazırlayabilmek için çok uğraştım. Çok emek verdim. Osmanlı arşivlerini inceledim. Osmanlı arşivlerindeki tahrir defterlerindeki kayıtları inceleyerek bu haritayı hazırladım. Böyle bir eseri ortaya çıkarmaktan dolayı da çok mutluyum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
OrduHarita
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.