banner388

O Pilotlar Geri Dönüyor

Yeni çıkartılacak KHK kapsamında haklarında haksız yere “uçuşa elverişli değildir” raporu yazılan pilotlar geri çağrılacaklar.

O Pilotlar Geri Dönüyor

Yeni çıkartılacak KHK kapsamında haklarında haksız yere “uçuşa elverişli değildir” raporu yazılan pilotlar geri çağrılacaklar.

12 Ağustos 2016 Cuma 10:42
O Pilotlar Geri Dönüyor

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL kapsamında çıkartılacak 4. Kanun Hükmünde Kararname ile GATA’daki FETÖ yapılanması dolayısıyla hakkında “uçuşa elverişli değildir” raporu yazılan pilotlar KHK’da yer alacak kriterleri taşımaları, güvenlik soruşturmalarından geçmeleri halinde TSK bünyesine geri dönebilecek. TSK’dan ayrılıp sivil havacılığa geçen pilotlara çağrı yapılacak ve  F-16 pilotu dahil 265 pilot alınacak. Türk Hava Kurumu Üniversitesi mezunları da başvuru yapabilir.

Darbe girişimi sonrasında pilot açığı ortaya çıktından Hava Harp Okulu’na ara sınıflardan pilotluk öğrencisi alınması planlanıyor. Pilot alımında öncelik FETÖ’nün düzenlediği sağlık raporları ve yıldırma yöntemleriyle ordudan ayrılmak zorunda kalan pilotlara verilecek. 

ŞARTLAR NELER?

Sağlık şartları ve yaş sınırı gibi kriterleri tutanlar sıkı bir güvenlik soruşturmasından geçirilecek. Üniversitelerin uçuş bölümleri mezunları sınavı kazandıkları takdirde hızlı bir eğitimden geçirilecek. 

Son Güncelleme: 12.08.2016 10:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.