banner388

Samsunlu Balıkçılar Av Sezonu İçin Hazırlanıyor

Karadenizli balıkçılar, 1 Eylül’de başlayacak balık av sezonu için son hazırlıklarını yapıyorlar.

Samsunlu Balıkçılar Av Sezonu İçin Hazırlanıyor

Karadenizli balıkçılar, 1 Eylül’de başlayacak balık av sezonu için son hazırlıklarını yapıyorlar.

12 Ağustos 2016 Cuma 10:59
Samsunlu Balıkçılar Av Sezonu İçin Hazırlanıyor
Samsun’da balıkçılar "Vira Bismillah" diyebilmek için 1 Eylül’ü bekliyor. Balıkçılar tekneleri, ağları, oltaları ve malzemelerini yeni sezon için hazırlıyorlar. Samsun’un Büyükşehir Belediyesinin Balıkçı Barınağı’nda ağlarını tamir eden balıkçılar, motorlarının da bakımlarını yapmayı ihmal etmiyorlar. 30 senelik balıkçı Erdoğan Turgut, “Şuan palamut ağlarını, oltaları, kayıkları hazırlamaktayız. Bu yıl çok bereketli geçecek diye düşünüyoruz. Beklentimiz o yönde. Görüşmüş olduğumuz kaptanlar, balığın bu yıl çok olacağını söylüyor. Sezon henüz başlamadı. Sezon başladığı zaman bunu daha iyi göreceğiz. Bu deniz sonuç itibari ile, ne olacağı hiç belli olmaz. Geçtiğimiz yıl balık olmamıştı. Denizden mi, havadan mı bilmiyoruz. Ama balıkçının umudu hiç bitmez. Bu yıl çok balık olacak inşallah. 1 Eylül’de ‘Vira Bismillah’ diyeceğiz. 7 metrelik bir kayığımız var. Denize onunla beraber açılacağız. 3 ay balık avlamak için çalışacağız” dedi.



'' BU YIL PALAMUT ÇOK ''
Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl daha fazla balık olduğunu söyleyen 40 yıllık balıkçı Mehmet Bayramoğlu ise, “Bu yıl beklentimiz çok. Geçen yıla nazaran bu yıl çok balık var. Deniz  çıktığımız zaman da bunu fark ettik. Her tarafta bol bol balık vardı. Palamut bu yıl fazla. Palamut olduğu zaman hamsi olmaz sözü yalan. Bu yıl her balıktan bol olacak. Hamsi de var. Palamut, çinekop birde lüfer bol olacak. Kendi teknelerimizle ava çıkacağız. Bizim hazırlığımız sezonun açılışından tam 10 gün önce bitecek. Şuan hazırlığımız tamam. 1 Eylül’ün gelmesini bekliyoruz. 1 Eylül gecesi saat 00.00’dan sonra açılacağız” diye konuştu. Hazırlıkları bitmek üzere olan balıkçılar, 1 Eylül gecesi “Vira Bismillah” deyip mavi denizlerde balık avlamaya başlayacaklar.



Son Güncelleme: 12.08.2016 11:18
Anahtar Kelimeler:
DenizBalıkPalamutAvlamak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.