banner388

Hazine Bakanı açıkladı faizler düşüyor

Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak, konut kredilerinde faizin düşüşe gittiğini belirtti.

Hazine Bakanı açıkladı faizler düşüyor

Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak, konut kredilerinde faizin düşüşe gittiğini belirtti.

01 Ağustos 2019 Perşembe 22:22
Hazine Bakanı açıkladı faizler düşüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'tan art arda gelen kredi faiz indirimi açıklamalarının ardından değerlendirmelerde bulundu. Bakan Albayrak, dengelenme sürecinin pozitif etkilerinin piyasalara yansımasının görülmeye başlandığını, kamu bankalarının faizlerde düşüşe gittiğini, konut , tüketici ve kurumsal kredilerde avantajlı koşullarda sunulan kredilerin vatandaşlara ve iş dünyasına hayırlı olmasını temenni ettiğini söyledi.

Bakan Albayrak, Twitter hesabından da konuya dair yaptığı değerlendirmede, "Dengelenme sürecinin pozitif etkileri piyasalara yansımaya devam ediyor. Kamu bankalarımız faizlerde düşüş süreçlerini başlattı. Konut, tüketici ve kurumsal kredilerde oldukça avantajlı koşullarda sunulan kredilerin vatandaşlarımıza ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Ziraat Bankası ve Vakıfbank, 500 bin TL'ye kadar 180 ay vadeli konut kredisi faizlerini yüzde 0.99'a indirirken, konutta vadede ilk kez 15 yıl vade görülmüştü.

Son Güncelleme: 01.08.2019 22:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsunlu 2019-08-01 23:06:48

Mecbur dusureçeksiniz işinizi yapacak siniz zar gibi dolanmayin orda burda

Avatar
Türk ocağı 2019-08-02 11:56:36

Şu adamı görünce işlerim hep ters gidiyo

Avatar
aysel 2019-08-02 13:45:50

akparı ve mhp mıllet vekıllerıne akımız haram olsun erken emeklılık cıkarmadılar onlara yazıklar olsun

Avatar
1 dolar=5.58 Türk lirası 2019-08-02 18:07:35

İşsizlik,rant,peşkeş hat safhada.Gazeteler yazıyor ya şu belediye şu akrabasını almış,bu şuna peşkeş çekmiş diye. Peki neden damada laf söylemiyorsunuz.Adalet her yerde adalet. Sırf akraba olduğu için TÜRKİYE CUMHURİYETİ ekonomisinden sorumlu devlet bakanı yapıldı.Ve ekonomi ortada. yok faiz düşmüş,yok dolar 5 kuruş inmiş milletin gazını alıyor. Marketten pazardan alışveriş yapıyorsanız ne dediğimi anlarsınız. Dolar yükselir fiyatlar artar,dolar düşer fiyatlar inmez. Bizim ancak 6 tane 1 liramız 1 tane 1 dolara eşit oluyo.