banner388

Emekli Promosyonları İçin İmzalar Atıldı

12 milyon emeklinin beklediği haber dün akşam gerçekleşti ve Ziraat Bankası ile SGK arasında imzalar atıldı.

Emekli Promosyonları İçin İmzalar Atıldı

12 milyon emeklinin beklediği haber dün akşam gerçekleşti ve Ziraat Bankası ile SGK arasında imzalar atıldı.

02 Şubat 2017 Perşembe 11:20
Emekli Promosyonları İçin İmzalar Atıldı

Ziraat Bankasıyla anlaşıldıktan sonra diğer bankalarla da görüşmelerin yapılacağı öğrenilirken özel bankalarında sürece katılacağı bilgisine ulaşıldı. Ödemelerin ise Mart-Nisan-Mayıs aylarında emeklilerin hesaplarına yatırılacağı açıklandı

Kamu bankalarından alanların oranı fazla

7.5 milyon emeklinin maaşını kamu bankalarından aldığı 4 milyon emeklinin ise maaşlarını özel bankalar ve PTT şubelerinden aldığı öğrenildi. Bankalar maaşı bin liranın altında olanlara 300 lira ödeyeceği bildirilirken 1000-2000 arasında maaş alanlara 375, 2000 ve yukarısında maaş alanlara ise 450 lira promosyon ödemesi yapması bekleniyor. Bankalar belirlenen tutarlar altında ödeme yapmaları yasaklanırken isterlerse rakamı yukarıya çekebilecekler.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mazhar Selim Bağlı, Ziraat Bankası ile imzalanan protokolle bir süreci başlattıklarını devamında ise diğer bankaların katılımıyla sürecin devam edeceğini vurguladı.  Başkan Bağlı, emeklilere en alt limitin kamu bankalarından verildiğini özel bankalardan bu anlamda bir talep gelirse ve daha fazla vermek isterlerse emeklilerin istedikleri bankaya geçebileceklerini ifade etti .
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.