banner388

Bu Mücadelenin Adı Ekmek Parası

Giderek pahalılaşan hayat şartları kimi insanları zor durumda bırakıyor

Bu Mücadelenin Adı Ekmek Parası

Giderek pahalılaşan hayat şartları kimi insanları zor durumda bırakıyor

06 Ocak 2017 Cuma 12:09
Bu Mücadelenin Adı Ekmek Parası
Gün geçtikçe giderek zorlaşan hayat koşulları kimi insanları zor durumda bırakıyor. Olumsuz hava koşulları da buna eklenince bazı meslek gruplarında ki verilen emekler saygıyı daha çok hak ediyor.

Muş’ta balıkçılık işiyle uğraşan Ferhat Başaran adlı vatandaş ekmeğini buzdan çıkaranlardan. Nasıl mı?

Zorlu kış şartlarının yaşandığı Muş ilçesinde soğuk havanın etkisiyle Hamurpet Gölü’nün buz tutmasıyla balık tutmaya çalışan vatandaşlar buzu kırmak için motorlu testere kullanarak balık avlıyorlar. Kalınlığı 30 santimetreyi bulan buzun kırılması ise pek de kolay olmuyor.

Balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Ferhat Başaran ‘’ Ekmeğimizi buzun altından çıkarıyoruz. Çok zor şartlarda çalışıyoruz, ancak burası bizim ekmek teknemiz. Her sabah 30 santimetreyi bulan buz tabakasını kırıyoruz, sonra ağlarımızı atıyoruz. Ertesi gün gelip ağlarımızı çekiyoruz. Yakaladığımız balıkları kent merkezinde kilosunu 6 liradan satıyoruz.’’ dedi

Bir diğer balıkçılık işiyle uğraşan Haşim Özdemir isimli vatandaş ‘’ Yaptığımız iş çok zor ama çalışmak zorundayız. Çünkü geçimimizi balıkçılıkla sağlıyoruz.’’ dedi



Kaynak: Türkiye Gazetesi
 
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.