banner388

Berber olmak isteyen buraya gidiyor

20 günde kuaför kalfası olmak isteyen gençler Tokat'a giderek Menderes Bayır'dan eğitim alıyor.

Berber olmak isteyen buraya gidiyor

20 günde kuaför kalfası olmak isteyen gençler Tokat'a giderek Menderes Bayır'dan eğitim alıyor.

15 Haziran 2018 Cuma 10:20
Berber olmak isteyen buraya gidiyor

Tokat'ta yaşayan erkek kuaförü 36 yaşındaki Menderes Bayır, 1 buçuk yıl önce kuaför olmak isteyen kişiler için hızlı bir program hazırladı. 20 gün süren eğitimlerde berberlikle alakası olmayan kişiler kalfa düzeyine çıkabiliyor. Bayır, Hollanda ve Almanya gibi Avrupa ülkeleri ile Türk dünyası ve Arap ülkelerinden çok sayıda öğrencinin işi öğrenmek için kendisine geldiğini belirtti. 

Çırak bulma sıkıntısı yaşadıklarına değinen Bayır, "Son 1- 1.5 yıldır özellikle mesleği hiç bilmeyen kişilerin, mesleği öğrenmeye yönelik talepleri oldu. Bunun mümkün olacağına inandım. Sıkıntımız var çırak bulamıyoruz. Çırak bulamadığımız için de personel yetiştiremiyoruz. Bu bağlamda da hem personel eksikliğimizi gidereceğimiz, hem de işsiz olan kardeşlerimize iş istihdamı sağlama adına böyle bir eylem gerçekleştirdik. Bizim bir arkadaşımız Bursa'dan geldi, Bursa'da mesleğimizi devam ettirecek. Diğer arkadaşımız Türkmenistan'dan geldi, Irak Erbil'de mesleki eğitimini devam ettirmek istiyor" dedi.

Eğitim almak için Bursa'dan Tokat'a giden Emrecan Gülbahar, kısa bir sürede herhangi bir salonda kalfa olarak çalışabilecek duruma geldiğini ifade etti.

Türkmenistan'da 5 yıl ve Erbil'e geri dönen Ahmet Alparslan ise "Burada hızlı bir şekilde kuaför eğitimi alındığını duydum. Yaklaşık da bir aydır eğitim alıyorum. Erbil'e gideceğim ve oraya gideceğim cesareti kendimde buldum" şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
TokatBerberKuaförKalfa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MUHAMMET YUKSEK 2019-03-15 14:12:36

Size nasil ulasabilirim

Avatar
Muhammet 2019-03-18 12:43:54

Size nasil ulasirim