banner388

5 bin uzman erbaş alımı yapılacak 

Jandarma Uzman Erbaş alımları başladı. Bazı branşlarda KPSS puanı aranırken bazılarında ise aranmıyor. İşte 2021 jandarma uzman erbaş alımı başvuru detayları...

5 bin uzman erbaş alımı yapılacak 

Jandarma Uzman Erbaş alımları başladı. Bazı branşlarda KPSS puanı aranırken bazılarında ise aranmıyor. İşte 2021 jandarma uzman erbaş alımı başvuru detayları...

23 Ocak 2021 Cumartesi 17:37
5 bin uzman erbaş alımı yapılacak 

21 Ocak 2021 tarihi ile birlikte jandarma uzman erbaş başvuruları başladı. En az ilköğretim mezunlarının alınacağı belirtilirken bazı branşlarda ise KPSS puanı aranmakta. 

5 BİN UZMAN ERBAŞ ALIMI BRANŞ DAĞILIMI

Jandarma uzman erbaş alımında branş dağılımı şu şekilde: 

3.770 Jandarma (Komando-Asayiş),

925 Lojistik Alt Branşlı ,

265 Muhabere,

14 At Bakıcısı,

13 Bot Serdümeni,

10 Havacılık,

3 Kurbağa Adam (Dalış Amiri) 

KPSS ŞARTI NASIL OLACAK?

Jandarma tarafından KPSS puan şartı ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde: 

"Ortaöğretim (Lise), Ön Lisans ve Lisan mezunu adaylar (Mesleki Nitelikli branşlara müracaat edecek Ortaöğretim (Lise), Ön Lisans ve Lisan mezunu adaylar da dahil) KPSS puanı ile başvuru yapabileceklerdir. KPSS puanı olmayan Lisan, Ön Lisans ve Ortaöğretim (Lise) mezunu adaylar başvuru yapamayacaklardır. Adayların 2019-2020 yıllarından herhangi birine ait KPSS puanının 50 ve üzeri olması gerekmektedir. Adaylardan her iki yıl için puanı olanların ise yüksek olan puanı kullanılacaktır. Adayların mezuniyeti ile KPSS puan türünün uyumlu olması önem arz etmektedir. (Lisan mezunlarının P3, Ön lisans mezunlarının P93, Lise mezunlarının P94 türünde puanı olacaktır.)"

Lise , ön lisans ve lisans mezunlarının başvuru yapabilmeleri için 2020 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olması ve geçerli bir puan almış olması gerekmektedir. 

HANGİ ADAYLARDA KPSS ŞARTI ARANMIYOR?

Jandarma uzman erbaş alımı kılavuzuna baktığımızda ilköğretim mezunlarından sınav şartı istenmediği görüldü. Açıklamada, "İlköğretim (Ortaokul) mezunu adaylardan KPSS puanı aranmayacak olup, başvuru kılavuzunun 4’üncü maddesinde belirtilen esaslara göre sınavlara çağrılacaktır." denildi.

İlkokul mezunu adaylar lojistik branşlarına başvuru yapabilecek. Bu kadrolara başuru yapmak için ise istenen mesleğüe uygun sertifika, belge olması gerekmektedir.

Kaynak: Kamu Bülteni

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.