banner388

Rus aşısı Türkiye'de üretilecek! 

Rus koronavirüs aşısı olan Sputnik V'nin Türkiye'de üretimi için anlaşma imzalandı.

Rus aşısı Türkiye'de üretilecek! 

Rus koronavirüs aşısı olan Sputnik V'nin Türkiye'de üretimi için anlaşma imzalandı.

23 Ocak 2021 Cumartesi 18:25
Rus aşısı Türkiye'de üretilecek! 

Rusya'nın koronavirüse karşı geliştirdiği Sputnik V aşısının ortak üretimi için Rusya ile Türkiye arasında anlaşma imzalandı. 

TEKNOLOJİ TRANSFERİ BAŞLADI 

Rusya ile Türkiye arasında aşının Türkiye'de ortak üretimi ile ilgili anlaşma yapıldığı bildirilerek, “RDIF, Türkiye’de Sputnik V aşısının üretimi için Türkiye’nin önde gelen bir ilaç firması ile anlaşma imzaladı ve üretim için teknoloji transferine başlandı.” denildi.

HEM İÇERİ HEM DIŞARI TEDARİK EDİLECEK

Anlaşmaya göre, Türkiye’de yılda yarım milyon aşı üretiminin gerçekleşmesi planlanırken, ayrıca bu üretim hacminin arttırılmasına yönelik görüşmelerin sürdüğü ifade edildi.

Türkiye’de yapılan üretimin hem iç hem de dış pazara yönelik olacağı vurgulanarak, “Sputnik V aşısı hem Türkiye’deki iç pazara hem de diğer ülkelere tedarik edilecek.” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: En Son Haber

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.