banner388

Yeni yılda memura ne kadar zam yapılacak? 

Bilindiği üzere memur maaşlarına enflasyon oranına göre zam yapılıyor. Taraflar masaya oturmadan önce talepler iletildi. Yeni yılda memura ne kadar zam yapılacak? İşte detaylar...

Yeni yılda memura ne kadar zam yapılacak? 

Bilindiği üzere memur maaşlarına enflasyon oranına göre zam yapılıyor. Taraflar masaya oturmadan önce talepler iletildi. Yeni yılda memura ne kadar zam yapılacak? İşte detaylar...

22 Kasım 2021 Pazartesi 14:39
Yeni yılda memura ne kadar zam yapılacak? 

Yeni yıla sayılı günler kala asgari ücret pazarlıkları şimdiden başlarken memurlar da maaşlarına gelecek zammı dört gözle bekliyor.

Tüketici enflasyonu temmuz ayından bu yana yüzde 6,73'e ulaştı.

Tüketici fiyatları endeksi kasım ve aralık ayında geçen yılki kadar artarsa yıl başında memur ve memur emeklileri yüzde 5 toplu sözleşme zammına ilave olarak yüzde 7,5 enflasyon farkı alacak.

Böylece memur ve memur emeklilerinin alacağı toplam zam oranı yüzde 12,5'i bulacak.

Ancak zam pazarlıkları başlamadan, memurlardan yeni bir talep geldi.

EK BİN LİRA ZAM

Memurlar adına, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, alım gücünü yükseltmek için memur ve memur emekli aylıklarına 1000 lira ek zam ve yüzde 3 refah payı verilmesini talep ederek şu ifadeleri kullandı;

"6. Dönem Toplu Sözleşmesi ile memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2022'nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. Gerek açıklanan resmi enflasyon gerekse yatırım araçları karşısında memur maaşlarının eridiği ve yapılan artışların yetersiz kaldığı açık. Son dönemde birçok ürün ve hizmete yapılan fahiş zamlar, desteğe en çok ihtiyaç duyan kesimlerin başında maaşları enflasyonun bile altında kalan kamu görevlileri ve emeklilerinin olduğunu gösteriyor.

Ortaya çıkan mağduriyetleri gidermek, enflasyona yenik düşen, temel ve vazgeçilmez harcamalar karşısında eriyen maaşlarını telafi etmek ve alım gücünü yükseltmek amacıyla memur ve emeklilere de bir destek paketi açıklanması ve kamu görevlilerine aylık 1000 lira ek zam verilmesi zorunlu hale gelmiştir.

BAĞIMSIZ 3 REFAH PAYI

Artan milli gelirin adil bir biçimde paylaşılması ve gelir dağılımında adaletin sağlanması için mutlaka kamu görevlilerinin maaşlarına enflasyonun üzerinde artış yapılmalı. Bunun için yapılması gereken, her yıl oransal artışlardan bağımsız yüzde 3 refah payı verilmesidir.

RANDEVU TALEP EDİLDİ

Bu pakette yer verdiğimiz sorunlar çözüldüğünde çalışma hayatında ciddi rahatlama olacak. Konfederasyon olarak Sayın Cumhurbaşkanı'ndan başta ek zam ve refah payı olmak üzere patenti bize ait olan 'Memur Paketi'mizin içinde yer alan bütün konuları görüşmek ve aktarmak üzere randevu talebinde bulunduk. Bu randevunun gerçekleşmesi halinde tüm bunları kendilerine kapsamlı bir dosya ile sunacağız."

Kaynak: Ensonhaber.com

Son Güncelleme: 22.11.2021 14:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vergi 2021-11-22 17:14:50

vergiyi veren işçi, zammı alan memur, ne dünya be, kendilerine vergiyi nasıl düşük tutmuşlar

Misafir Avatar
beğenmeyenlere 2021-11-23 00:48:51 @vergi

adam doğru diyor 6 bin alan işçi 2400 tl. vergi verirken 9 bin alan memur 700 tl. vergi veriyor, bu nasıl bir düzen, pardon düzensizlik. nasıl bir vergi sistemi bu, açıklasın birisi, %27 vergi dilimi nedir. 27 den vergi veren memur var mı? yok, ama işçi çook.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Furkan 2021-11-22 15:28:17

I love you money.

Avatar
İnsanoğlu 2021-11-25 09:12:10

Tugrul Tamer in yorumuna katılıyorum. Olay memur işçi olayı değil herkesin son yaşananlardan olumsuz etkilendiği aşikardır. Maaşlarımız günden güne erimektedir.

Avatar
vergi dilim ve rakamları 2021-11-23 08:25:27

işçide maaşı oluşturan 10 kalem varsa hepsi hem vergi hem sgk'ya tabi fakat memurda 10 kalem varsa 3 yada 4 kalem vergi ve sgk'ya tabidir. adaletsizliği ortaya çıkaran unsur budur. ben işçiyim memur kadar vergi ve sgk kesintim olsun enflasyon ne çıkarsa bana onu versin yeterli. bizi mağdur eden yüksek vergi kesintileridir. anlamadığım konu memur bu kadar düşük vergi verirken neden yakınıyorlar kaldı ki enflasyon altında zam almıyorlar. ayrıca sendika ödeneği adı altında sds yani ikramiye alamayan memur kalmadı vermeyen kurum kalmadı, işçi ikramiye alıyor diye olayı çarpıtmayın sizde alıyorsunuz. ee tabi emekli olunca maaşın düşük olacak çünkü az vergi ödedin ama mesele o değil bende senin kadar vergi vereyim ama maaşım yüksek olsun emekli olunca kaç sene alacaksın maaşı.

Misafir Avatar
memur. 2021-11-26 16:33:26 @vergi dilim ve rakamları

şu sds yi tekrar bir inceleyin bence sds alan memurlar sadece belediyeler ve özel idarelerde. diğer kamu kurumlarında sds yok maalesef. vergi dilimine gelince matrah toplamına göre vergi dilimi memurda da aynı. kademe kademe artıyor oranı. tavanı da %27.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Tuğrul Tamer 2021-11-22 18:29:52

Memur maaşları 20 çeyrek altın karşılıktan bugün 4,5 ile 5,5 çeyrek altınlara kadar düştü. İşte alım gücünü açıklayan en güzel gösterge. Tüm sektörler içinde son 15 yılda en az zam alan, maaşlarından en çok kayıp yaşayan kesim memurlar oldu. Sendikalar uyuymaya devam etsin.

Avatar
Aydin yilmaz 2021-11-22 19:10:19

Vergi rumuzlu arkadaş hakkını aramak yerine memur çok işçi az memur az işçi çok gibi yaklaşırsan bizi daha coooook somururler

Avatar
Aydin yilmaz 2021-11-22 19:13:11

Ayrıca memurda fazla bir maaş almıyor sandığınız gibi emekli olurken tazminat olarak 100 bin gibi alıyor işçi 300.350 bin alıyor biz laf ediyormuyuz herkes hakkini arayıp yüksek alsın bu ülkenin kaynakları buna yeter