banner388

Yeni yılda altın fiyatları ne olacak?

Yastık altı yatırım yapmak isteyen vatandaşlar yeni yılda altın fiyatlarının ne olacağını araştırıyor. 2022'de altın fiyatları nasıl olacak? Uzman isimden açıklama...

Yeni yılda altın fiyatları ne olacak?

Yastık altı yatırım yapmak isteyen vatandaşlar yeni yılda altın fiyatlarının ne olacağını araştırıyor. 2022'de altın fiyatları nasıl olacak? Uzman isimden açıklama...

28 Aralık 2021 Salı 15:26
Yeni yılda altın fiyatları ne olacak?

Konuyla ilgili sozcu.com.tr’ye değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk altının 2022’deki seyriyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Altında iç piyasada Eylül ayından itibaren gerçekleşen yükseliş dolar/TL’den kaynaklandı. Faiz indiriminin Ekim’de 200 baz puan indirilmesi şaşırtıcı oldu ve döviz fiyatları o tarihten itibaren sert yükseldi. Çarpan etkisiyle altın fiyatlarına da yansıdı. Sonrasında dövizdeki hareket altını biraz daha aşağı çekti.  Ancak biz altın alımlarının hangi seviyede olursa olsun, küçük yatırımcı açısından dövize göre daha istikrarlı bir seviyede olduğunu gördük.

Döviz fiyatlarının Ocak-Şubat-Mart aylarında döviz girdisinin zayıf olması nedeniyle 10-15 arasında bir hareket içinde olacağını düşünüyorum. Yeni uygulamanın sonucunu ancak üç ay sonrasında görebileceğiz. Merkez Bankası da benzer bir imada bulundu. O bakımdan yılın ilk çeyreği itibariyle altının bugünkü 700 TL seviyelerinden 800-900 seviyelerine doğru bir hareket içinde olma olasılığını yüksek görüyorum.

Bir taraftan dolar/TL’deki ve onstaki beklentilerim nedeniyle bu seviyeleri görebileceğimizi düşünüyorum. Yaz aylarında özellikle dolar/TL’de bir miktar sakinleşme olabilir. Erken seçim gibi bir karar alınmadığı sürece daha stabil bir döviz fiyatı görebiliriz. O yüzden o dönemde altının ons fiyatını takip etmek gerekebilir. Ben 2022 ve 2023’te altının dış piyasada daha güçlü seyredeceği ve bunun iç piyasada yansımaları olabileceği kanaatindeyim.”

Son Güncelleme: 28.12.2021 15:38
Anahtar Kelimeler:
AltınAltın Fiyatları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayhan bülbül 2021-12-28 15:52:39

yeni yılda fiyatlar 2 ye katlıcak ne olcak başka bu ülkede cıkanın indigi nerede görülmüş