banner388

Vali Dağlı: “Samsun’da Ayçiçek Yağı Sorunu Yok"

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Samsun’da ayçiçek yağı ile ilgili herhangi bir sorun bulunmuyor” dedi.

Vali Dağlı: “Samsun’da Ayçiçek Yağı Sorunu Yok"

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Samsun’da ayçiçek yağı ile ilgili herhangi bir sorun bulunmuyor” dedi.

08 Mart 2022 Salı 23:25
Vali Dağlı: “Samsun’da Ayçiçek Yağı Sorunu Yok"

Samsun’da fahiş fiyat artışı, satıştan kaçınma ve stokçulukla ilgili denetimlere devamlı bir şekilde devam ediliyor. Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Samsun’da ayçiçek yağı ile ilgili herhangi bir sorun bulunmuyor” dedi.

Samsun Valiliği kordinesiyle Ticaret İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri zabıta ekipleri, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'de başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları, ilgili kanunlar uyarınca Samsun’da fahiş fiyat artışı, satıştan kaçınma ve stokçuluğa yönelik gerek resen gerekse vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine denetimlerini sahada etkin bir şekilde sürdürüyor.

Fahiş fiyat artışı ve stokçulukla ilgili olarak; 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'da yeni bir değişikliğe gidildi. Kanunun ek-1’inci maddesinin ikinci fıkrası kapsamında; üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada darlık oluşturucu, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu işlemler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici işlemlerde bulunulması halinde 100 bin Türk Lirası’ndan 2 milyon Türk Lirası’na varana kadar idari para cezası uygulanıyor.

Konuyla ilgili ise Samsun Valisi Dağlı yaptığı son değerlendirmede, “Son günlerde Türkiye’de ayçiçek yağı stoklarında sıkıntı olduğu yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor. Samsun’da da ayçiçek yağı ile ilgili herhangi bir sorun bulunmuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile Tarım ve Orman Bakanlığımızın da belirttiği üzere ülkemizde yeteri kadar yağ stoku bulunuyor. Devlet olarak bu konuda fırsatçılığa izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Vali Dağlı, fahiş fiyat artışı, satıştan kaçınma ve stokçuluk suretiyle piyasada darlık oluşturan, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetlerde bulunan üretici, tedarikçi ve perakende işletmelere idari para cezası verilmek üzere tespit tutanakları tanzim edilerek Ticaret Bakanlığına sunulduğunu söyledi. Bu konudaki denetimlerin etkin bir şekilde hız kesmeden sürdürüleceğini kaydeden Vali Dağlı, vatandaşların da kanuna aykırılık olduğunu ve haksız kazanç elde ettiklerini düşündükleri durumlarda Ticaret Bakanlığı'na ait Alo 175 Şikayet Hattı ve Haksız Fiyat Artışı Bildirimi Mobil Uygulaması üzerinden de gerekli şikayet başvurusunda bulunabileceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
özcan 2022-03-09 01:08:18

Yok olmasına yokta fiyat almış başını gidiyor en ucuz 5 lt yağ olmuş 190 tl bundan kimse söz etmiyor kaç kişi bunu alabilir

Avatar
Anthiseptic 2022-03-09 01:11:51

10-15 gün önce 109 TL olan yağ 200 TL fiyat etiketi ile raflara dönünce sizce sorun olmuyor mu? Daha bugün H... markette 5 LT' lik Y...M yağa 225 TL , 5 LT' lik K. B. yağa 220 TL etiket koyduklarını gördüm. 2 LT lik yağ 100 -110 TL arasında değişiyor. Bu sorun değil mi sizce beyefendi? 10-15 gün önce 5 LT yağ alabildiğimiz fiyata , şimdi sadece 2 LT yağ alabiliyoruz. Ama vali bey çıkmış , pişkin pişkin '' Samsun' da ayçiçek yağı sorunu yok '' diyor. Allah aşkına siz neyin kafasını yaşıyorsunuz?

Avatar
8.köydeN 2022-03-09 08:19:22

Sayın VALİ
yağda sıkıntı yok
fiyatlarda sıkıntı var.

Avatar
Yıldız 2022-03-09 13:17:30

E doğru , parası olana hiç bir alımda sıkıntı yok.

Avatar
Akif 2022-03-09 20:40:42

Yağda unda şekerde zaten sorun yok sorun stokcu haysiyetsizlerde şu anda bile gereksiz pahalı nasıl oldu da 108 TL'den 139 a çıktı fiyatı savaş burdami çıktı yok tedarikte sorun yok eee bu neyin zammı diye sorarlar adama