banner388

Putin Türkiye'yi de İlgilendiren Flaş Kararnameye İmzayı Attı.

Rusya Başkanı Putin, uygulanan ambargolara karşılık bazı ürün ve ham maddelerin ihracatının yasaklanmasını içeren kararnameyi imzaladı.

Putin Türkiye'yi de İlgilendiren Flaş Kararnameye İmzayı Attı.

Rusya Başkanı Putin, uygulanan ambargolara karşılık bazı ürün ve ham maddelerin ihracatının yasaklanmasını içeren kararnameyi imzaladı.

08 Mart 2022 Salı 23:38
Putin Türkiye'yi de İlgilendiren Flaş Kararnameye İmzayı Attı.

Ukrayna'ya savaş başlatmasının ardından peş peşe yaptırımlarla karşılaşan Rusya, son olarakta ABD'nin enerji, petrol ve gaz ithalatını yasaklamasıyla karşı karşıya kaldı. Rusya Devlet Başkanı Putin ise bu ambargoya karşılık olarak ülkesinden bazı ürün ve ham maddelerin ihracatının yasaklanmasını içeren kararnameyi imzaladı.

Kararnameyle birlikte, Rus hükümetine söz konusu yasaklardan etkilenecek ülkelerin listesini hazırlama talimatı da verildi. 
Rusya'nın yasaklama kararından Türkiye de etkilenebilir.
Ukrayna işgalinin 13. günü devam ederken başta Batı dünyası olmak üzere bir takım ülkelerden ve şirketlerden peş peşe yaptırım kararları gelmeye devam ediyor. Son olarak ABD Başkanı Biden, Rusya'dan tüm enerji, petrol ve gaz ithalatını yasakladıklarını bizzat duyurdu.

PUTİN'DEN LİSTE HAZIRLAMA TALİMATI

Yapılan ambargolara karşılık olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Devletinin güvenliğinin sağlanması amacıyla dış ekonomik faaliyetler alanında özel ekonomik tedbirlerin uygulanmasına ilişkin kararnameyi imzaladı. Kararnameyle birlikte, Rus hükümetine söz konusu yasaklardan etkilenecek ülkelerin listesini hazırlama talimatı da verildi. Söz konusu önlemlerin vatandaşların kişisel ihtiyaçları için taşıdıkları ürün veya hammaddeler için geçerli olmadığı belirtildi.

BAZI ÜRÜNLER VE HAMMADDELERE İHRACAT YASAĞI

Putin ayrıca, 31 Aralık'a kadar listesi Rus hükümeti tarafından belirlenecek olan ürün ve hammaddelerin ülke dışına gönderilmesine yasak konulmasının sağlanmasını da istedi.

Kararname metninde ise, "Rusya Federasyonu'nun güvenliğinin ve sanayiinin sorunsuz bir şekilde işleyişinin sağlanması amacıyla, 31 Aralık 2022'ye kadar aşağıdaki özel ekonomik tedbirlerin uygulanmasının sağlanmasını kararlaştırıyorum:

Rusya Federasyonu hükümeti tarafından belirlenen listelere uygun olarak Rusya Federasyonu toprakları dışına ihracatın ve (veya) Rusya Federasyonu topraklarına ürün ve (veya) hammadde ithalatının yasaklanması; Rusya Federasyonu hükümeti tarafından belirlenen listelere uygun olarak Rusya Federasyonu toprakları dışına ürün ve (veya) hammadde ithalatının sınırlandırılması" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.