banner388

Türkiye'deki e-Ticaret devine dev ceza

Türkiye'nin en büyük e-Ticaret siteleri arasında yer alan Sahibinden.com'a Rekabet Kurulu tarafından ceza kesildi.

Türkiye'deki e-Ticaret devine dev ceza

Türkiye'nin en büyük e-Ticaret siteleri arasında yer alan Sahibinden.com'a Rekabet Kurulu tarafından ceza kesildi.

02 Ekim 2018 Salı 18:21
Türkiye'deki e-Ticaret devine dev ceza

Rekabet Kurulunca, Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret AŞ'ye aşırı fiyatlama yoluyla hakim durumunu kötüye kullanması nedeniyle 10 milyon 680 bin 425,98 lira idari para cezası verilmesi kararlaştırıldı

Rekabet Kurulunca, Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret AŞ'ye (sahibinden.com) aşırı fiyatlama yoluyla hakim durumunu kötüye kullanması nedeniyle 10 milyon 680 bin 425,98 lira idari para cezası verilmesi kararlaştırıldı.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Rekabet Kurulu tarafından, "sahibinden.com"un vasıta ve emlak satış/kiralama hizmetlerine yönelik online platform hizmeti pazarlarında aşırı fiyat uygulamak suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un "hakim durumun kötüye kullanılması" ile ilgili maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik yürütülen soruşturma sonucunda toplanan delil, bilgi ve belgeler, düzenlenen rapor, yazılı savunmalar ve sözlü savunma toplantısında yapılan açıklamalar değerlendirildi.

Kurulda, oy çokluğuyla şirketin bu pazarlarda aşırı fiyatlama yoluyla hakim durumunu kötüye kullandığı kararına varıldı.

Bu nedenle "sahibinden.com"a 10 milyon 680 bin 425,98 lira idari para cezası verilmesine oy çokluğuyla gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara idare mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere karar verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vuuhuu 2018-10-03 00:13:32

süperr, ne sandın sahibinden sürekli fiyatları uçuk gösterip kazık sattırırsan böyle geçirirler adama..

Avatar
emin karagüzel 2018-10-03 10:10:33

ceza verenlere teşekkürler, ben fiyat politikaları yüzünden üyeliğimi iptal etmiştim, bu haber beni keyiflendirdi.

Avatar
Serhat 2018-10-03 10:36:46

Sahibinden piyasadaki rekabeti bir fırsat bilip fiyatları yükseltti malumunuz bir araç satışı bile 89 tl oldu sadece 1 ay bu fırsatcı şirkete devlet öyle bir tokat atmış oldu ki umarım kendilerine çeki düzen verirler