banner388

Samsun'da yarışlar nefes kesti

Samsun'da ilk defa düzenlenen at yarışları hakkında Canik Belediye Başkanı Osman Genç açıklamalarda bulundu. Başkan Genç, Türk tarihi ve kültürünü yaşatmanın önemine değindi.

Samsun'da yarışlar nefes kesti

Samsun'da ilk defa düzenlenen at yarışları hakkında Canik Belediye Başkanı Osman Genç açıklamalarda bulundu. Başkan Genç, Türk tarihi ve kültürünü yaşatmanın önemine değindi.

02 Ekim 2018 Salı 19:04

Samsun Haber-Dereler Mahallesi'ndeki alanda gerçekleştirilen Geleneksel Rahvan At Yarışları, renkli görüntülere sahne oldu. 120 civarında atın boy gösterdiği ve 10 kategoride yarıştığı organizasyon büyük bir heyecan sahne oldu. Türkiye’nin 20 farklı ilinden gelen Rahvan atların Baş Koşu, Baş Altı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, 4'lü Taylar, 3'lü Taylar, 2'li Taylar kategorilerinde ve Dörtnal At Yarışı'nda Arap ve İngiliz kategorilerinde yarıştığı etkinlikte Başkan Osman Genç'te ata bindi.

GEÇMİŞİMİZİ YAŞATIYORUZ

Başkan Genç büyük ilgiyle takip edilen yarışlar hakkında konuşarak, "Bir atasözü vardır. 'Geçmişini unutan bir millet yok olmaya mahkumdur' diye. Biz de, şan ve şerefle dolu geçmişimizi bir nebze olsun hatırlatmak, geleneklerimizi yaşatmak için, unutulmaya yüz tutan etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Ecdadımızın bize bıraktığı mirasımıza sahip çıkıp, yaşatmak için elimizden geleni yapacağız" sözcüklerini kullandı.

TARİHİMİZDE ÖNEMLİ BİR NOKTADA YER ALIYOR

Atların Türk tarihinde önemli bir rol oynadığını belirten Başkan Genç, "Bizim medeniyetimizde at Allah'ın bir nimeti, şefkatle yaklaşılması gereken bir hayvandır. Tarihte atla tanışan ve kaynaşan toplumlar gelişmiş ve geniş coğrafyalara hükmetmiştir. At aynı zamanda medeniyet kurma aracıdır. Atın bizim kültürümüzde çok önemli bir yeri vardır. Türkler at sayesinde Orta Asya’nın uçsuz bucaksız bozkırlarında yaşam varlıklarını sürdürebilmişlerdir. Biz de bu tür etkinliklerle bunu hatırlatıyoruz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 02.10.2018 19:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aydoğan Kır 2018-10-12 19:30:24

MaşAllah bizlere ay yıldızlı bayrağımızın altında güzel çıkmışım