banner388

Torba yasayla neler değişecek?

Meclis’te görüşülen Torba Yasa ile birçok alanda yeni düzenlemeler geliyor. İşsizlik maaşından, taşeron işçi maaşlarına kadar. İşte detaylar...

Torba yasayla neler değişecek?

Meclis’te görüşülen Torba Yasa ile birçok alanda yeni düzenlemeler geliyor. İşsizlik maaşından, taşeron işçi maaşlarına kadar. İşte detaylar...

11 Ekim 2017 Çarşamba 12:55
Torba yasayla neler değişecek?

Mecliste görüşmeler devam eden Torba Yasa beraberinde birçok değişiklik ve düzenleme getiriyor. Bunlardan en önemlisi de gelir vergisinden dolayı asgari ücrette yaşanabilecek düşüş. Hükümet bunun önüne geçmeyi planlıyor. Çıkarılması planlanan Torba Yasa ile planlanan değişiklikler şu şekilde:

1 - Asgari ücretin 1404 liranın altına düşmemesi için çalışanlara ilave geçim indirimi sağlanacak.
2 - Taşeron işçilerin maaşlarını Maliye Bakanlığı belirleyecek.
3 - Ay sonları ödenen işsizlik maaşı her ayın 5’inde ödenecek.
4 - Terörle Mücadele Kanununa göre istihdam hakkı bulunanlarda yaş sınırı kalkıyor.
5 - Terörle mücadelede yaralanan vazife malulleri ile 15 Temmuz Darbe Kalkışmasının bastırılması sırasında yaralananlar memur olabilecek.
6 - Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların alacakları yetki belgesi için yapacakları harcamalar 2020 yılına kadar İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cihan 2017-10-11 13:14:46

benim şehrimde 15 temmuzda sokağa tanklar inmedi bende kendimi önüne atıp yaralayamadım ne maaş ne iş veriliyor ne yapacam şimdi..!.. (yazımı dikkatli okuyun sap ile samanı karıştırmayın)

Avatar
taşören işçi 2017-10-11 13:56:38

BİZLER KADRO YERİNE MAAŞLARIMIZ YÜKSELTİN .. KAMUDA ÇALIŞMADAN İŞE GELMEDEN MAAŞ ALAN YÜZLERCE İNSAN VAR... 3 YILIK SÖZLEŞME YAPIN TÜM KAMU KURULUŞLARINDAKİ TAŞERON İŞÇİLERİN MAAŞLARI AYNI OLSUN... KİMSE YATARAK KADRO ALMASIN.. KADRO ALINCA HİÇ İŞE GELMEYECEK.. GEÇMİŞTE BELEDİYELERDE KADRO VERİLEN İŞÇİ VE SÖZLEŞMELİ MEMURLARI GÖRMÜYORMUSUNUZ.. KİMSE İŞ YAPMAZ. YAPTIRMAZSIN.. ÖZELLİKLE BELEDİYELERDE.....

Avatar
ESNAF LOKANTACI 2017-10-11 14:07:39

ÇALIŞMADAN İŞE GELMEDEN AY BAŞINDA BAŞINA MAAŞ ALMAYA BANKAMATİĞE GELEN İNSANLAR KADRO VERMEK NE KADAR DOĞRU. VERGİ DİYE ZAM YAPAN DEVLET ÇALIŞMAYAN ADAMLAR KADRO VERECEK.. OLMAZ... ÜNİVERSİTE MEZUNU İNSAN KPSS GİRİYOR MEMUR İŞÇİ OLMAK İÇİN ... BUNU AK PARTİ YAPARSA OY VERMECEM.

Avatar
İLKADIM EMEKLİ TAŞÖREN 2017-10-11 14:04:03

İLKADIM BELEDİYESİNDE 3,5 YIL TEMİZLİK İŞÇİSİ TAŞERON OLARAK ÇALIŞTIM. EMEKLİ OLDUM 2 YIL OLDUM EMEKLİ OLDUM.. KADROLU İŞÇİ ÇALIŞMIYOR.. KADROLU İŞİNİ YAPMIYOR... KADRO YERİNE DÜŞÜK MAAŞLARI YÜKSELTİN... KADRO VERDİĞİNİZ ANDA ,ALTI AY SONRA TAŞERON İŞÇİ ALMAK ZORUNDA KALINACAK NE GEREK VAR.... DEVLETE MİLLET YAZIK .. KİMSE YATARAK MAAŞ ALMAMALI....

Avatar
MUASEBECİ 2017-10-11 14:33:05

KAMUDA TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA ALINMASI NE KADAR DOĞRU BİLEMEM.. AMA DEVLET VERGİ ORANLARI KALEMLERİ YÜKSELTİYOR ,PARA İHTİYACA VAR.. ŞİMDİ TOPLADIĞI VERGİNİN 5 MİSLİNİ KADRO İŞÇİYE VERECEK.. KAMUDA ŞİMDİ KADRO VERDİN YARIN İŞÇİ AÇIĞI OLDUĞU ZAMAN NE OLACAK KADRO BEKLENTİSİ OLMAYACAKMI.. BEN CE BELEDİYELERİN ,MALİYENİN MALİ DENGELERİNİ BOZAR... MAAŞLAR DÜZELTİLSİN .. ÇALIŞMA HAYATINI BALTALAMAYALIM.

Avatar
Sevilay 2017-10-19 10:23:38

InsAllah iş bulamayan kisilerede işsizlik maasi verilir. Eger is verme imkani herkese yetmiyorsa, o zaman ise alamadigina işsizlik maaşi verilmeli. Boylelikle evlenemeyen genclere de çare olur. Eğer iş vermede sıkınti varsa cozum issizlik maasi.Devletimiz insAllah bu kanayan yaraya çozum bulur. Calisanlar kadar is bulamayanlarda mutfagini gecindirebilmeli. Avrupada yillardir bu sekilde issizler zaruri ihhtiyaclarini ve mutfagini gecindiriyor.

Avatar
İşci 2017-10-12 00:26:55

Benim eşim belediye de taşaron olarak çalışıyor tabi kadrolu olanlar konuşur rahatlar ne de olsa belediyede ki taşaronda hakkıyla çalışanlara verilmesi gerek kadro