banner388
banner390
banner410
banner408

Taşeronlara kadro verildi ancak...

Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta TBMM Genel Kurulu perşembe günü oturumunda önemli açıklamalarda bulundu.

banner269

Taşeronlara kadro verildi ancak...

Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta TBMM Genel Kurulu perşembe günü oturumunda önemli açıklamalarda bulundu.

12 Ekim 2018 Cuma 15:18
Taşeronlara kadro verildi ancak...

Samsun Haber-MHP'li Usta teröristlerin kaçırdığı çocukların Bağdat’taki alıkonma kamplarında bulunduğu ifade ederek o çocukların bizim çocuklarımız olduğunu dile getirdi. MHP'li usta taşeron işçiler konusuna da değindi.

MHP'li konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "IŞİD'e katılan bazı Türk ailelerinin çocukları, 17 çocuğumuz getirildi. Bağdat'ta yetimhanede kalan çocuklardı. Ancak bunların dışında, 215'i 3 yaş altında, 213'ü de 3 yaş üstünde olmak üzere toplam 418 çocuğumuz yine Bağdat'taki alıkonma kamplarında bulunmaktadır. Bunların diğerlerinden farkı, bunların yanında annelerinden veya babalarından birinin olmasıdır. Ancak biz biliyoruz ki, bizim de takip ettiğimiz, benim hemşehrim olan 2 çocuk daha vardı, onlar hem annesini hem babasını kaybetmiş. Ancak bu çocuklar hala alıkonma kampında. Bu çocuklarımızın da yine bu 17 çocuğumuz gibi Türkiye'ye getirilmesine yönelik diplomatik çalışmaların en hızlı şekilde yapılması lazım. Nihayetinde, annesi babası suç işlemiş olsa da bu çocuklar bizim çocuklarımızdır, çocuklarımızı toplumumuza kazandırmamız lazım. Anneanneler, babaanneler sürekli bize müracaat ediyor çocukların Türkiye'ye getirilmesi için. Ben bu vesileyle bu başarılı operasyondan dolayı Bağdat Büyükelçimizi de tebrik etmek istiyorum" ifadelerini kullandı. 

DİZİYE İLİŞKİN ÖZÜR DİLENMESİ GEREKİYOR

Bir televizyon dizisinde Çerkezlerin kötü şekilde yorumlanmasına ilişkin özür dilenmesi gerektiğini ifade eden MHP'li Usta, "Sosyal medya bu konuda bir hassasiyet gösterdi. Bu tür ayrıştırıcı dilden televizyon dizilerinin uzak durması lazım. Bunun haricinde, televizyon dizilerinde çok ciddi problemler var, bunları daha önceden burada gündeme getirdik. Türk ahlakına, örfüne, âdetlerine uygun olmayan bir kısım meseleler de var. Ama onun dışında, böyle bir grubu veya milletimizin şerefli bir üyesini, bir kesimini de bu şekilde tahkir edici sözlerin hiçbir şekilde olmaması lazım. Bu anlamda da özür dilenmesi gerektiğini düşünüyorum" sözcüklerini kullandı.

TAŞERON KONUSUNA DEĞİNDİ

MHP'li Usta taşeronlara ilişkin kadro verildiğini ancak mağduriyetlerin olduğunu belirtti. Yüzde 70 barajına takılan şoför ve hastane çalışanlarının alım ihaleleri aynı anda gerçekleştiğini vurgulayarak, "Bu sıkıntıların aşılması lazım. Diğer arkadaşlara nasıl kadro verdiysek bunlar da, şoförler ve diğer yüzde 70'e takılan insanlar da bu kadroları hak ediyorlar" diye konuştu.

4 ARALIK KISTASI HASIZ BİR UYGULAMA

4 Aralık kıstasının haksız bir uygulama olduğuna değinen MHP'li Usta, "4 Kasım meselesini de buradaki mağduriyeti de giderecek yeni bir düzenleme yapılmasının ben çok önemli olduğunu, hem adalet açısından hem de bu anlamda insanlarımızın mağdur edilmemesi açısından bunun önemli olduğunu ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
 


 

Son Güncelleme: 13.10.2018 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayakkabı kutusu 2018-10-13 18:01:45

güler misin ağlar mısın şu hale bak, kadroya geçen dertli, geçmeyen dertli, mevsimlik işçi dertli, typ ile geçici işe alınan dertli. en iyisi hiç çalışmamak sanırım..

Avatar
pofidik 2018-10-12 16:45:05

kendinizi kurtarma çabasındasınız, anlamıyorsunuzki, bu ülke gençlerinin geleceği olmadığında, sizinde kendinizi istediğiniz kadar garanti altına dahi alsanız memuriyet felan fıstık, geleceğiniz yok. ben değil bizde demeye başladığınızda aydınlanma ve yükseliş başlayacak, onun haricinde o vakte kadar, babam bize torpil geçsin kadro versin maaşı arttırsın, sürünmeye devam..

Avatar
Selami 2018-10-13 02:39:01

Belediyede taşerondan kadroya geçilen işçiler hiç konuşulmayacak mı

Avatar
Temizlik işçisi 2018-10-12 15:32:07

Kadorya alınan işçilerin de enflasyon kArşısında kayıpları nedeniyle 2019da yapılacak olan kamu iş toplu sözleşmelerine dahil edilmelerini bekliyoruz. 2021 yılına kadar % 4+4 oranlarında verilen zamlar yetersizdir. Işçi mağduriyetlerine sebep olmaktadır. Normalleşmek adına eski ve yeni işçiler aynı toplu sözleşmelerle masada yapılan TİS'lerle kazanımları verilmesi elzemdir.

Avatar
Astep mağduru 2018-10-13 03:18:19

Hep konuşuyosunuz ama hiç bir şey yapmıyorsunuz hadi giderin şu mağduriyetleri yeter artık sizin tuzunuz kuru haberiniz yok bu insanlar ne çekiyor işten çıkarıldılar iş yok

Avatar
Ptt taseronu 2018-10-13 07:58:13

Ptt taşeron çalışanlarına kadro verilmedi biz taşeronlardan sizin maaşınız ödenmesi için o kesilen o vergi varya haram olsun

Avatar
Sabri 2018-10-13 08:09:32

Bir milyon a yakın kadroya geçen işçiler arasında yapılan ikilemin en kısa sürede ortadan kaldırılması lazım zira belediye ve il özel idarelerde çalışanlar kadroya alınmadı özel şirket lerden daha mağdur hale geldik reis bu konuyu düzeltir diye umut ediyoruz

Avatar
Hacı 2018-10-13 09:35:59

Ne 4 aralıgıymış yav herkesde biliyorki onlarda sondakika zenginlerin torpillileri zaten halkın yoğun şikayetinden 4 aralık tarihide kondu akrabası olan boş boş konuşuyor sanki çakma kadrolu oldukça ne oldu enflasyonun dibine vurduk kamudayız aldığımız 1.600 harca harca bitmez maaşı 5 bin olana bile zam yapıldı