banner388

Müjde! Prim günü yetmeyen de emekli olabilir...

Prim günü yetmeyen emekli adayları, yaştan emekli olma hakkına sahip. İlk kez sigortalı olama durumuna göre 3 bin 600 gün primle emekli olması mümkün.

Müjde! Prim günü yetmeyen de emekli olabilir...

Prim günü yetmeyen emekli adayları, yaştan emekli olma hakkına sahip. İlk kez sigortalı olama durumuna göre 3 bin 600 gün primle emekli olması mümkün.

27 Ağustos 2017 Pazar 20:04
Müjde! Prim günü yetmeyen de emekli olabilir...

Yaştan emeklilik, ilk kez sigortalı bulunma tarihine göre değişse de emeklilik için yeterli prim sayısını doldurmamış bireylere sağlanan bir hak. Emekli olabilmek için sigortalılık süresi, yaş ve prim gün sayısı şartının birlikte sağlanması gerekiyor. Ancak avukatlık stajı, ücretsiz izin süreleri, kadın sigortalıların doğum sonrası çalışılmayan günleri, erkek sigortalıların ise askerlik süreleri gibi durumlarda, 5510 sayılı Kanuna göre borçlanma ile emeklilik söz konusu olabilir. 

Yaşı dolmuş ama prim günü dolmamış

Yaştan emekli olabilmek için belli bir yaşa gelmiş ancak emeklilik için yeterince çalışmamış yani prim ödeme gününü doldurmamış vatandaşlara tanınan bir haktır. 

Bu haktan yararlanacak kişilerin belli bir yaşa kadar çalışmış olması nacak prim gün sayısını dolduracak kadar çalışmamış kişiler yaşlarından dolayı çalışmakta zorluk çeken ve primini dolduramayacak kişiler için düşünüle bir durumdur. 

3 bin 600 gün primle emekli olabilirler

Tabi bu durum kişilerin ilk kez sigortalı olma tarihlerine göre değişiklik gösteriyor. Kadınlar için 9 Eylül 1981'den sigortalı olmuş ve 23 Mayıs 2002 itibarıyla 15 yıl sigortalı bulunan 50 yaşında 3 bin 600 prim günüyle emekli olabilir. Bu durum erkeklerde ise yine 3 bin 600 gün primle emekli olabilmeleri için tabi 55 yaşını doldurmuş olma durumu ile 9 Eylül 1976'dan önce ilk kez sigortalı olmuş olması ve yine 23 Mayıs 2002 tarihi itibarıyla 15 yıl sigortalı olma durumunda emekli olabilirler 
 

Son Güncelleme: 28.08.2017 13:31
Anahtar Kelimeler:
EmekliPrim Günü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kara 2017-08-28 10:56:29

ben 60 yaşında emekli olduktan sonraaa primininde yaşınında yıllardır sırf bu yüzden oy vermediğim parti var benım ab ab diyip geziyorlar hani nerde o ab bizi kabul ediyormu neyine uyum saglıcaz çalışma şartları ab ile aynımı hep hikaye bu yüzden oy vermedimm bu olay düzelmedikçe vermeyeceğim arkadaş

Avatar
Atif 2017-08-28 13:54:14

Kesinlikle katiliyorum bilader bendende zirnik oynamaz bu sefer bu konu duzeltilmez ise