banner388

Memurların beklediği geri sayım başladı! 4 Temmuz'da meclis toplanıyor! 

Bayram tatilinin bitmesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi 4 temmuz itibariyle mesaisine başlıyor. Memur ve emeklilerinin beklediği maaş zammı ile ilgili geri sayım başladı...

Memurların beklediği geri sayım başladı! 4 Temmuz'da meclis toplanıyor! 

Bayram tatilinin bitmesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi 4 temmuz itibariyle mesaisine başlıyor. Memur ve emeklilerinin beklediği maaş zammı ile ilgili geri sayım başladı...

02 Temmuz 2023 Pazar 20:14
Memurların beklediği geri sayım başladı! 4 Temmuz'da meclis toplanıyor! 

Meclis, 9 günlük bayram molasının ardından 4 Temmuz'da mesaisine tekrar başlıyor. Memur ve emeklilerinin dört gözle beklediği maaş zamlarına yönelik düzenlemenin bu hafta Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Düzenleme ile en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek. Diğer memurların maaşlarına derece, kademe, unvan ve mesleki kriterlerine göre kademeli artış yapılacak. Enflasyon farkına refah payı da eklenerek oranlar belirlenecek. Memur zamları, memur emeklilerini de doğrudan etkileyecek.

TASLAKLARI ÜZERİNDE ÇALIŞILDI

AK Partili kurmaylar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir araya geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokratları da taslak üzerinde çalıştı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla teklife son şekli verilecek.

DÜZENLEME KİRACILARI DA İLGİLENDİRİYOR

Kira artışlarının yüzde 25 ile sınırlandırılmasına ilişkin bir yıl daha uzatılmasını içeren düzenleme de bu torba teklifte yer alacak. Düzenleme, Meclis'e sunulmasının ardından hızla komisyon gündemine getirilecek. Meclis Genel Kurulu da çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek.

BALIKÇILARIN SORUNLARI ELE ALINACAK

Balıkçıların sorunları ile ilgili araştırma komisyonu kurulacak, bazı uluslararası sözleşmeler ele alınacak. Meclis'te bu hafta liderler de grup kürsülerinde olacak. Salı ve Çarşamba günü bayram sonrası mesajlarını milletvekillerine aktaracak.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ SÖZ KONUSU 

Hükümetin Meclis'in açılmaya başlamasıyla gündemindeki en önemli konular arasında Anayasa değişikliği de bulunuyor. Anayasa değişikliğinin maddeleri içinde başörtü konusu ve aileye ilişkin düzenlemeler olacak. Muhalefet ile anlaşılması durumunda ise çok daha kapsamlı değişikliklerin gündeme gelmesi bekleniyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Son Güncelleme: 02.07.2023 20:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çalış 2023-07-03 08:31:27

herkesin işi gücü memurlara çalışmak olmalı memurlarımız doymuyor, asgari ücretin 3 katı alıyorlar yine de yetmiyor şimdi en düşük 2 katı garanti edilecek ve yine yetmeyecek.

Misafir Avatar
2755'e 2023-07-03 19:22:09 @çalış

evet eminim 30 bin maaş alanlar var daha 20 yıllık bile değiller, sözleşmeli kıyağından memur olmuşlar

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
2755 2023-07-03 13:46:19 @çalış

Emin misin asgari ücretin 3 katı aldığına ? ne yiyip ne içiyosun neyle besleniyosun sen

Beğenmedim! (1)
Avatar
vergi 2023-07-03 16:36:46

asgari ücretliye tanınan vergi muafiyeti neden memura da tanındı, zaten az vergi veriyorlar bu istisna ile 500 tl. vergi veren kalmadı işçi ise en az 2500-3000 arası vergi veriyor. bu nasıl bir sistem.