banner388

"Fındık 3 Dolar olmalı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre: "Doların 7 liraya tırmandığı bir yerde fındık fiyatı 3 dolar olmalıdır” dedi.

"Fındık 3 Dolar olmalı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre: "Doların 7 liraya tırmandığı bir yerde fındık fiyatı 3 dolar olmalıdır” dedi.

19 Eylül 2018 Çarşamba 09:34
"Fındık 3 Dolar olmalı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneğini ziyaret etti.

Fındık ile ilgili açıklamalarda bulunan Emre, "Türkiye, dünyanın önemli fındık ihracatçısı ülkelerinden birisi. Ordu ve Giresunlu vatandaşlarımızın fındığını dolarla yurt dışına satan ancak dolardaki artışı insanlarımızın gelirlerine yansıtmayan zihniyeti ortaya koymamız lazım. Bu temel görevimiz. Fındık toplatan üreticilerin işçi, gübre maliyetleri de artıyor. Fındık uluslararası piyasalarda da talep gören bir kıymetli bir ürünümüz. Dolardaki artışın fındık fiyatlarına yansıtılmayacağı anlaşılıyor. Üreticinin çok ciddi şikayetleri var. Doların 7 liraya çıktığı bir yerde fındığın 3 dolardan 20 lira olması lazım. Bahçeli, Cumhurbaşkanlığındaki ortaklığın ateşini yaktığında dolar 3 liraydı, bugün 6,3 lira. Ordulunun fındığını geçmişte 3 dolardan alıyorsanız, bugünde bu kurdan almanız lazım. Dolar 7 liraya tırmanmışken, sen niye 3-4 liraymış gibi fındık almaya çalışıyorsun” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dönerci Hasan usta 2018-09-19 12:03:23

İşte vatan hainliğiniz.safiniz belli.dolarin adını anmak istemedigimiz memleketimizde bı de fındığa gavurun parasını yakistriyorsunuz siz bu yüzden güven vermiyorsunuz.yazik çok yazik

Avatar
Orhan ölmez 2018-09-19 15:37:50

Yoghaaa...10 dolar olsun...gözlüklü v.h.

Avatar
Negredo 2018-09-19 17:22:38

olsun olsun bol keseden sallamayı seversiniz siz hatta euro olsun dolar da ne. Size inananlar da var ahh garip ülkem.

Avatar
Sulfett 2018-09-20 08:48:26

Üç yoruma bakıyorumda akıl tutulması yaşıyorsunuz.
Fındık fiyatı dolar kurunun 4,50 - 4,30 oldugu dönemdeki fiyatı 11,00 TL idi. Şuan dolar kuru 6,30 TL ise fındık birim kg fiyatı en az 15,50 TL olmalı karşılığı 3 $ tekabul etmeli demesinde beis hata nerededir.
Dolar ifadesini zikretmek dolar kurunu artırıyorsa Cumhurbaşkanı KHK (Kanun Hukmunde Kararname) yayınlar agzından dolar kuru çıkanı içeri tıkarım desin. Sizin bakış açınızla bu KHK gerekli. Dolar ne kadar az zikredilirse örnek verirken bile dolar ifadesine tehammül edemeyen hala at gözlüğü takmış insanlar var.