banner388

Daha fazla emekli maaşı nasıl alınabilir?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, konu hakkında bilgilendirmede bulundu. 31 Aralık 2017 tarihinden önce işlemlerin yapılması gerektiğini ifade etti.

Daha fazla emekli maaşı nasıl alınabilir?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, konu hakkında bilgilendirmede bulundu. 31 Aralık 2017 tarihinden önce işlemlerin yapılması gerektiğini ifade etti.

11 Eylül 2017 Pazartesi 14:56
Daha fazla emekli maaşı nasıl alınabilir?

Erhan Nacar, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda yüksek maaş alabilmek için çalışanları uyarıyor ve söz konusu durum hakkında bilgilendirmede bulunuyor. 

Erhan Nacar,  ''Çalışırken de 4B'li isteğe bağlı ödeyebilirler. Eğer çalışırken, 4B'li isteğe bağlı öderlerse 25 Şubat 2011 tarihinde çıkan 6111 sayılı torba yasa var ki; Bağ-Kur'luluk devam ederken, sigortalı devam edebilirsiniz. Yani öncelik sigorta olur, Bağ-Kur sayılmaz. O yüzden çalışanları uyarmak istiyorum; eğer elinizde imkan varsa yüksek emekli maaşı almak istiyorsanız,çalışırken kendinizi 4B'li sigortalı yapın ve böylece emeklilik zamanı geldiğinde 4A öncelik olacağı için, yani sigortalılık süresi öncelik olacağı için 4B'yi yatıranlar, normal çalışan süresi üzerine emeklilikte aktarıldığında daha yüksek emekli maaşı alabilirler'' bilgisini veriyor.

Yüksek emekli maaşı için prim kazançlarını yüksek ödemekte fayda var

Bu kapsamda düşüncesi olan vatandaşlara seslenen Erhan Nacar, uyarı da bulunuyor. Nacar, ''Yüksek emekli maaşın; 2000 yılından önce 1996, 1997, 1998, 1999 yıllarında 12 ay üzerinden toplamda 48 ay düzenli şekilde 360 gün (1 yılda) yatmışsa o zaman yüksek maaş alırsınız. Burada bir uyarım var; eğer geriye dönük askerlik borçlanması yapacaksanız, o yıllara dönük doğum borçlanması yapacaksanız, bence günde 18,96 TL değil de daha yüksekten ödeyin ve böylece daha fazla emekli maaşı alabilirsiniz. Prim kazancını yüksek ödeyip daha fazla emekli maaşı alabilirsiniz''.ifadelerini kullandı.
 

Son Güncelleme: 11.09.2017 17:44
Anahtar Kelimeler:
Emekli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.