banner388

Kimliksiz ilaç vermeyince darp edildi

Rize’de meydana gelen olayda, kendisinden kimliksiz olarak ilaç almak isteyen kişiye ilaç vermeyince doktoru darp etti. 

Kimliksiz ilaç vermeyince darp edildi

Rize’de meydana gelen olayda, kendisinden kimliksiz olarak ilaç almak isteyen kişiye ilaç vermeyince doktoru darp etti. 

11 Eylül 2017 Pazartesi 14:57
Kimliksiz ilaç vermeyince darp edildi

Rize Çayeli ilçesinde meydana gelen olayda, iddialara göre M.K. adlı şahıs Çayeli ilçesi Yaka 2 Nolu Sağlık Ocağı'na gelerek kimliksiz olarak eşi için ilaç almak istedi. Bunun üzerine kimlik olamadan ilaç veremeyeceğini belirten 65 yaşındaki Dr. İhsan Yılmaz, ilaç almak isteyen kişiden şiddet gördü.

7 Eylül tarihinde yaşanan olayda, kendisinden kimliksiz olarak ilaç isteyen kişiye bu durum yasak olduğunu ve ilaç yazamayacağını belirten Dr. İhsan Yılmaz: "Ben de kimliksiz ilaç yazamayacağımı söyledim, belki nezaketle isteseydi yazardım. Bunun üzerine tehdit etmeye başladı ve hakaretler etti. Yazamayacağımı, yasak olduğunu söyleyince bana vurmaya başladı. Kaşım açıldı ve burnum kırıldı. Sağlık ocağında iki doktor çalışıyoruz, arkadaşım izinli olduğu için onun yerine de ben bakıyordum ve onun hastasıydı. Daha önce de ehliyet için ona gitmiş ve tehditle rapor istemişti. Veremeyeceğini söyleyince tehditle rapor aldı. Bir gün önce ise 146 hasta muayene etmiştim, darp günü misafir bir hasta ilgilendiğim için bana çiçek hediye etmişti. Bizler insanlara hizmet eden, hizmetin karşılığında ise güler yüz bekleyen insanlarız" dedi.

“Şiddet sorunu nereye kadar gidecek”

Yaşanan bu olayın ardından yaşana şiddet olaylarının nereye kadar süreceğini soran Yılmaz: "16 yıl akıl hastanesinde çalıştım ve böyle bir şiddet görmedim, akıl hastaları bile insanların iç duygusunu anlayabiliyor. Şiddet sorunu nereye kadar gidecek. İçimizdeki endişe ile mi yaşayacağız. Bizler şerefli hizmet yapıyoruz. Kendilerini bilmeyen bu kişilere karşı yasalar ağırlaştırılmalı. Kusura bakmayın kendimi tutamadım, ben bu darp olayını hak etmedim, hayatımı insanlara hizmet etmekte geçirdim” ifadelerini kullandı. 

Rize Aile Hekimleri Derneği Başkanı Cüneyt Beyaz ise; "En son Ersin Arslan'ın öldürülmesi olayından sonra sağlıkta şiddet yasası çıkarmak istediler. Ancak sonuç yok, kişi darp ediyor ve serbestçe geziyor. Devlet bu tür olayların kendisine yapıldığını düşünmeli. Bu ülkede huzur bozulur ise hizmet bozulur” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.