banner388

Çiftçiye sağlanan destek belli oldu

Hükümetin çiftçi kayıt sisteminde kaydı bulunan çiftçi vatandaşlara bu yıl içerisinde vereceği destek netleşti.

Çiftçiye sağlanan destek belli oldu

Hükümetin çiftçi kayıt sisteminde kaydı bulunan çiftçi vatandaşlara bu yıl içerisinde vereceği destek netleşti.

18 Ağustos 2017 Cuma 11:00
Çiftçiye sağlanan destek belli oldu

Hükümetin ekonomik kalkınma noktasında çalışmaları devam ederken bir taraftan da turizm, sanayi gibi kollarda destek programları da sürüyor. Bu kapsamda değerlendirilmeye alınan bir diğer alanda tarım.

Devletin tarım sektöründe çiftçilere desteği belli oldu

Tarım sektörü Türkiye’de önemli bir gelir kalemi oluşturan alanların başında geliyor. Özellikle verimli topraklarla ekonomik geliri yüksek ürünler üreten Türkiye, tarım alanında planlanan politikalarla hem çiftçilikle uğraşan kesimi kalkındırmaya hem de ekonomik anlamda kazanımlar yaratmaya çalışıyor.

5 lira mazot desteği sağlanacak

Çiftçi kayıt sisteminde kayıtlı olan kişilere Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf için dekar başına 17 lira. Çeltik ve pamuk için dekar başına 40 lira. Ayçiçeği, soya, dane mısır, patates için 21 lira. Nohut, mercimek, kuru fasulye için 15 lira. Fındık, yem bitkileri, çay, kuru soğan, kanola için 13 lira. Ayrıca nadas içinde 5 lira değerinde mazot desteği sağlanacak.

Kaynak: Habertürk

Son Güncelleme: 18.08.2017 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.