banner388

Bakan Dönmez'den flaş asgari ücret açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, asgari ücretlinin daha az fatura ödediğini dile getirdi.

Bakan Dönmez'den flaş asgari ücret açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, asgari ücretlinin daha az fatura ödediğini dile getirdi.

13 Aralık 2018 Perşembe 23:29
Bakan Dönmez'den flaş asgari ücret açıklaması

Bakan Dönmez, "Asgari ücret içindeki payları azalmış durumda" ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez elektrik ve doğalgaz faturalarına ilişkin, "2002 yılında asgari ücrette 150 kilovat/saatlik bir elektrik tüketen hanenin asgari ücrete oranı, aylık asgari ücret içindeki payı yüzde 15.1 iken bugün itibarıyla asgari ücret 1603 lira. Yine 150 kilovat/saatlik elektrik tüketimini baz aldığımızda asgari ücretteki elektrik faturasının payı yüzde 5.6; 3'te 1'i oranında aslında azalma söz konusu. Doğalgazda 1 Ocak 2002'de net asgari ücret üzerinden, 100 metreküplük ortalama bir aylık tüketimin asgari ücret içindeki payı yüzde 25. Bugün itibarıyla yine aynı miktardaki doğalgazın asgari ücret içerisindeki payı yüzde 9.2'dir. Yüzde 25'ten yüzde 9.2'ye düşmüş durumda. Arzu ederiz ki yüzde 5 olsun. Biz de onun için gayret ediyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cevdet 2018-12-16 23:24:07

elektirik faturaları şişmeye başladı çevremde herkes şikayetçi bunun sandıkta faturası olur benden söylemesi bürokratlar bu işi bilincli mi yapıyor 100 tl fatura 128 tl olmuş hayırdır

Avatar
Samsunlu 2018-12-17 21:12:30

Milletle dalgamı geciyorsunuz ya yediğiniz önünüzde yemediginiz arkanızda sen millet vekilliğine bırak devletten yardım alma normal bir vatandaş gibi 2 ay asgari ücretle çalış da geçin da yiyorsa çıkıp konuşmak bedava zaten faturaları görüyoruz 80 TL lik fatura osu busu KDV TRT derken 130 TL şimdi çıkıp boş boş haber yapıyorsunuz Allah'tan az ödüyoruz demek ki çok odesek ne olur ????