banner388

LYS tercih kılavuzu yayınlandı

LYS tercih kılavuzu yayınlandı. 18-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan tercihler ile ilgili ÖSYM’den açıklama geldi.

LYS tercih kılavuzu yayınlandı

LYS tercih kılavuzu yayınlandı. 18-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan tercihler ile ilgili ÖSYM’den açıklama geldi.

22 Haziran 2017 Perşembe 17:35
LYS tercih kılavuzu yayınlandı

ÖSYM, LYS tercih kılavuzunu yayınladı. Üniversite tercihlerini yapacak olan öğrenciler, bölümlerle ilgili puan bilgilerine ve tercih koşullarına yayınlanan kılavuzda ulaşabilecek.


ÖSYM, 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu adaylarla paylaştı. LYS tercihleri 18-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Yayınlanan kılavuzdaki tablo 3’te önlisans ve Tablo 4’te lisans programlarına ait bilgiler yer alıyor.


ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre ise LYS sonuçları 11 Temmuz tarihinde açıklanacak.


ÖSYM LYS TERCİH KILAVUZU


LYS TERCİH KILAVUZU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

"2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 22 Haziran-4 Temmuz 2017 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir."


KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

2017-YGS'ye giren adaylardan en az bir puan türünde 150 veya daha fazla YGS puanı alan adaylar, yerleştirmede kullanılacak YGS ve varsa LYS puanlarını da göz önünde tutarak  kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak kendileri yapacak.

Anahtar Kelimeler:
Lysösym
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.