banner388

KPSS sil baştan

Milyonlarca gencin umudu, kamuda memur olmak artık bambaşka bir sistem içerisinde gerçekleşecek. Memuriyete giden yolda farklılar söz konusu.

KPSS sil baştan

Milyonlarca gencin umudu, kamuda memur olmak artık bambaşka bir sistem içerisinde gerçekleşecek. Memuriyete giden yolda farklılar söz konusu.

26 Temmuz 2017 Çarşamba 12:04
KPSS sil baştan

Okullarından mezun olduktan sonra kendisine devlet kurumlarında yer edinmek isteyen milyonlarca kişi için KPSS, bu yolda gidilen atlanılması gereken önemli bir basamaktı. Yapılan yeni çalışmayla değişiklik geliyor. 

KPSS puanı  ve mülakat puanları önemli

Memur olmak isteyen birçok kişi önce KPSS sınavına girecek. Sonrasında ise katılacağı mülakatlarda alacağı puanlarda önem kazanacak. KPSS sınavı ve mülakatta elde ettiği puanların ortalaması alınarak kişilerin memur olup olmamaya hak kazandığı anlaşılmış olacak.

Daha önce  Mili Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın personel alımlarında denenmiş, gerekçesinde ise FETÖ üyelerinin devlet kadrolarında yer almasının önlenmesi gösterilmişti.

Alanında başarılı olanlar alınacak

Ayrıca kamuda görev alacak olan adaylarda mesleklerinde başarılı olanlar şanslı. Bu anlamda yapılacak alan bilgisi sınavında başarılı olanlar kamuda görev alabilme şansına da sahip olabilecekler.

Kaynak: kamupersoneli.net

Son Güncelleme: 26.07.2017 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tonguç 2017-07-26 13:20:42

Desenize 20 yıl öncesine gittik. Dünya ileriye gider, biz geriye, ne güzel Türkiye. Eskiden olduğu gibi, dayısı olan yaşadı. Gariban yine avucunu yalar.