banner388

Suriye operasyonuna NATO'dan destek

ABD, Fransa ve İngiltere'nin, Suriye'ye düzenlediği operasyona NATO destek verdi.

Suriye operasyonuna NATO'dan destek

ABD, Fransa ve İngiltere'nin, Suriye'ye düzenlediği operasyona NATO destek verdi.

14 Nisan 2018 Cumartesi 22:22
Suriye operasyonuna NATO'dan destek

ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye düzenlediği hava saldırısı sonrası 29 NATO üyesi ülke Brüksel'de bulunan NATO karagahında toplandı. Toplantıda Suriye'ye düzenlenen operasyona tam destek verildiği açıklandı.

29 NATO üyesi ülkenin büyükelçileri; ABD, Fransa ve İngiltere'nin gece Suriye'de bulunan kimyasal tesislere saldırmasının ardından Brüksel NATO karargahında bir araya geldi. Operasyonun değerlendirmesi bittikten sonra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg basın açıklamasında bulundu.

NATO ÜYESİ ÜLKERLERİ TAM DESTEK VERDİ

NATO üyesi olan 29 ülkenin hepsinin, Suriye'ye düzenlenen operasyona destek verdiğini belirten Jens Stoltenberg, "NATO, Suriye rejimi tarafından tekrarlanan kimyasal silah kullanımını şiddetle kınıyor. Kimyasal silah kullanımı cezasız kalamaz ve normalleştirilemez. Yaşananlar Suriye halkı ve bizim güvenliğimiz için ciddi tehlike oluşturuyor. Bundan sorumlu olanlar hesap vermeli" diye konuştu.

Suriye rejimi destekçileri olan Rusya ve İran'a çağrıda bulunan Jens Stoltenberg, "NATO, Suriye’nin kimyasal silah kullanımını uluslararası barış ve güvenlik için bir tehdit oluşturulduğu gerekçesi ile her zaman kınamıştır. Böylesine çirkin eylemler, uluslararası toplum tarafından kolektif ve etkili bir tepki çağrısında bulunur. Kimyasal silahların kullanımı konusunda sorumluluk almak ve yaşananların cezasız kalmamasını sağlamak için uluslararası mekanizmaları destekliyoruz” dedi.

SALDIRILAR 'BARBARCA'

Suriye rejiminin kendi halkını kimyasal silahla vurmasının barbarca olduğunu söyleyen Jens Stoltenberg, "NATO, Birleşmiş Milletler'in Suriye'deki çatışmaya kalıcı bir siyasi çözüm sağlama yönündeki çabalarını tam olarak destekliyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
OperasyonSuriyeDestekNato
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.