banner388

Rusya NATO Üssünü Vurdu!

Bölgeden gelen son habere göre Rusya'nın 30 roket ile saldırdığı Polonya sınırındaki NATO eğitim üssünde en az 9 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 56 kişi de yaralandı.

Rusya NATO Üssünü Vurdu!

Bölgeden gelen son habere göre Rusya'nın 30 roket ile saldırdığı Polonya sınırındaki NATO eğitim üssünde en az 9 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 56 kişi de yaralandı.

13 Mart 2022 Pazar 11:56
Rusya NATO Üssünü Vurdu!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta 18. güne girilirken, bölgeden içler acısı haberler geliyor. Kiev'e doğru ilerleyişini sürdüren Rus birlikleri, Polonya sınırından da Ukrayna'ya saldırmaya devam ediyor.

NATO EĞİTİM ÜSSÜ'NÜ 30 ROKETLE VURDULAR

Rus birlikleri son olarak Polonya sınırları içerisinde Ukraynalı erlerin de eğitim gördüğü NATO Eğitim Üssü'nü hedef aldı. Lviv kenti yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre Rus birlikleri üssü 30 roket ile hedef aldığı ve saldırıda belirtilenlere göre 9 kişinin öldüğü belirtildi. 56 yaralının da acil olarak tedaviye alındığı bilgisi aktarıldı.

ÇOK SAYIDA AMBULANS BÖLGEYE GİTTİ

Öte yandan Yavoriv'deki üssün hedef alınmasının hemen ardından çok sayıda ambulansın bölgeye sevk edildiği ve üssün etrafından çokça siren sesleri gelmeye devam ettiği aktarıldı. Saldırıya uğrayan üsse ait ilk fotoğraflar da geldi. Üste büyük yıkım olduğu görülüyor.

NATO'YA BAĞLI GÜVENLİK MERKEZİ VARDI

Rusya'nın saldırısıyla ilgili dikkat çeken detaylar da ortaya çıktı. Bilgilere göre ilk defa bu kadar Batı'daki bir yeri hedef alan Rusya, aynı zamanda uluslararası bayrak taşıyan bir mekanı da vurmuş oldu. Rus füzelerinin hedefindeki alanda NATO'ya ait Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi'nin bulunduğu öğrenildi.

UKRAYNA YETKİLİLERİ SALDIRIYI DOĞRULADI

Ukrayna tarafından da saldırıya ilişkin ilk tepki geldi. Buzzfeed muhabiri Christopher Miller, saldırının Lviv Belediye Başkanı tarafından doğrulandığını yazdı.

KAYNAK: HABERLER.COM

Son Güncelleme: 13.03.2022 12:07
Anahtar Kelimeler:
DünyaRusyaNato üssü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.