banner388

Rusya'dan Bir Yasak Daha

Rusya, Türkiye’den Kabak Ve Balkabağının İthal Edilmesini Yasakladı

Rusya'dan Bir Yasak Daha

Rusya, Türkiye’den Kabak Ve Balkabağının İthal Edilmesini Yasakladı

17 Mayıs 2016 Salı 10:21
Rusya'dan Bir Yasak Daha

Rus Gıda Güvenliği Kurumu olan Rosselkhoznadzor, Türkiye’den alınan kabakların ve balkabağının ithalatı yasaklı ürünler listesine eklendiğini açıkladı. Kabak ve balkabağı alımlarının 19 Mayıs’tan itibaren durdurulacağını belirten kurum, bazı sebzeler içerisinde zararlı haşerat ve böceklere rastlanması sonucu böyle bir karar alındığını bildirdi. Rosselkhoznadzor Başkan Yardımcısı Yulia Shvabauskene konuyla ilgili yapılan açıklamalarda, “Karantinaya alınmış olması gereken nesnelerin tespit edilmesi nedeniyle kabakların ve balkabağının geçici bir şekilde sınırlandırma getirilmesine karar verdik” dedi. Shvabauskene, bu kararın bir ambargo niteliğinde olmadığını sözlerine ekleyerek, “Türk tarafı aktif müzakereler başlattığı için sadece belli ürünler yasaklanacak” ifadelerine yer verdi. Shvabauskene, Rus Gıda Güvenliği Kurumu Rosselkhoznadzor’un Türkiye’nin meyve ve sebzelerin kalite standartlarının arttırdığı konusunda bilgi edindiğini de sözlerine ekledi.
Rusya son 2 ayda Türkiye’den patlıcan, biber, nar ve marul ithal edilmesini yasakladı. Rusya, Ukrayna krizinde oynadığı rol nedeniyle uygulanan yaptırımlara tepki olarak 2014 yılında da Avrupa Birliği’nden ithal ettiği bazı ürünlere yasak getirmişti. 2015 yılından bugüne kadar olan zamanda, yasadışı yollarla ülkeye getirilen ürünler imha edildi.

Son Güncelleme: 09.06.2016 13:33
Anahtar Kelimeler:
SebzeKabakBalkabağıMeyve
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.