banner388

Robot polis göreve başladı

Dünya'nın ilk robot polisi Birleşik Arap Emirlikleri'nde devriye gezmeye başladı.

Robot polis göreve başladı

Dünya'nın ilk robot polisi Birleşik Arap Emirlikleri'nde devriye gezmeye başladı.

02 Haziran 2017 Cuma 11:18
Robot polis göreve başladı

Dünyanın ilk robot polisi sokaklara indi. Birleşik Arap Emirlikleri, kanıt toplayabilen, suçluları teşhis eden, dünyanın ilk robot polisinin Dubai caddelerinde devriye gezmeye başladığı açıkladı.

Robot polisin görev yeri dünyanın en yüksek binası olan Burç Halife'nin önü oldu. Sokakta robot bir polisle karşılaşan yerel halk ve turistler büyük şaşkınlık yaşadı. Polis kasketi takan ve hareketli tekerlekleri olan robotun göğsünde ise trafik suçlarının bildirildiği dokunmatik bilgisayar ekranı bulunuyor. Robot polis olası suçları kaydederek polis merkezine göndermek için kameralarla donatıldı.

Dünyanın ilk polis robotu, turistlerin yoğun olduğu yerlerde görev yapacak. Dubai polis teşkilatındaki Akıllı Servisler başkanı Tugay Halid el Rezzak yaptığı açıklamada, "Amacımız 2030 yılına kadar robot polis sayısını teşkilatın yüzde 25'ine çıkarmak" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 02.06.2017 11:21
Anahtar Kelimeler:
DubaiPolis Robot
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.