banner388

‘‘Rahma Haruna’’ Hayata Gözlerini Yumdu…

Vücudunun yarısıyla hayatına devam eden Nijeryalı 'Rahma Haruna' 19 yaşında hayatını kaybetti…

‘‘Rahma Haruna’’ Hayata Gözlerini Yumdu…

Vücudunun yarısıyla hayatına devam eden Nijeryalı 'Rahma Haruna' 19 yaşında hayatını kaybetti…

28 Aralık 2016 Çarşamba 15:06
‘‘Rahma Haruna’’ Hayata Gözlerini Yumdu…

Rahma Haruna sağlıklı bir bebek olarak dünyaya gelmiş ancak henüz 6 aylıkken ortada hiçbir sebep yokken vücudunun gelişimi durmuştu. O günden bu yana kolları, ayakları ve vücudu normal bir gelişim göstermeyen talihsiz genç kız hayatını başta annesi ve kardeşlerinin yardımlarıyla sürdürdü.

 Zavallı genç kız yaşamını plastik bir leğen içinde aile üyelerinin onu taşımasıyla idame ettiriyordu. Rahma’nın trajik yaşam öyküsünü 10 yaşındaki erkek kardeşinin sosyal medyadan paylaştığı fotoğraflarla tüm dünya duymuştu.

Rahma’nın yemeğini annesi yediriyor, banyo ve tuvalet gereksinimlerini yine annesi karşılıyordu. Aile genç kızın yaşamını dopdolu geçirebilmesi için ellerinden geleni yapmıştı.

Anne, kızının yaşıtlarına göre oldukça zeki ve her şeye rağmen mutlu bir genç kız olduğunu söylüyodur. Rahma’nın 10 yaşındaki erkek kardeşi Fahad   “Ona yardımcı olmamın bir sürü yolu var. Onu her gün dışarı gezmeye çıkarıyorum. İnsanların ona yardımcı olduğunu görünce kendimi mutlu hissediyorum. Akrabalarımızı ziyarete gitmek onu çok mutlu ediyor. Ben de onu gezdirmekten hoşlanıyorum” sözleriyle ablasına duyduğunu sevgiyi ankatmıştı. 

Genç kızın babası Hussaini Haruna ise yıllar boyu kızına tedavi bulabilmek için uğraşsa da, faturaları ödemek için bir sürü işte çalışsa da, bütün varlığını harcasa da ne yazık ki kızına bir tedavi bulamadı. Rahma hayallerini gerçekleştiremeden yaşama veda etti. Cesur genç kızın en büyük hayali ise bir gün kendi ihtiyaçlarını alabilmek için tek başına alışveriş yapabilmekti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.