banner388

İki Şehir Arasına Teleferik Hattı Çekildi

Bolivya’da La Paz ile komşu şehir olan El Alto arasına teleferik hattı yapıldı.

İki Şehir Arasına Teleferik Hattı Çekildi

Bolivya’da La Paz ile komşu şehir olan El Alto arasına teleferik hattı yapıldı.

04 Mart 2017 Cumartesi 10:29
İki Şehir Arasına Teleferik Hattı Çekildi

Bolivya hükumeti iki şehir arasındaki 4.9 kilometre uzunluğundaki teleferik hattını hizmete açtı. Bu teleferik hattı Bolivya’da iki şehir arasındaki en uzun teleferik hattı oldu. Bolivya'nın dağlık tabiat yapısıyla teleferik uygulamasına büyük yatırımlar yaptığı kaydedildi. Ülkede dünyanın en yüksek teleferik hatları bulunuyor. 

240 milyon dolara mal olacak olan teleferik hattının Mart ayında hizmete açılması bekleniyor.
İki şehir arasındaki 10 km’lik mesafede toplam 10 istasyon yer alacak. 427 kabinin olacağı hatta istasyonlar kule üzerine inşa edildi. Projeyi üstlenen şirket yetkilisi Julien Loius Croses, teleferik hattı alanında dünyanın en büyük projesini yaptıklarını dile getirdi. Şehirlerden birinin denizden 4 bin metre, diğerinin 3,600 metre yükseklikte olması projenin hayata geçirilmesinde yaşanan en önemli sıkıntılar arasında gösteriliyor.

Anahtar Kelimeler:
Teleferik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.