banner388

Facebook Başbakan'ı Bile Sansürledi

Facebook, Norveç Başbakanı Erna Solberg'in paylaşımını sansürledi. Peki hangi paylaşımından dolayı?

Facebook Başbakan'ı Bile Sansürledi

Facebook, Norveç Başbakanı Erna Solberg'in paylaşımını sansürledi. Peki hangi paylaşımından dolayı?

10 Eylül 2016 Cumartesi 10:58
Facebook Başbakan'ı Bile Sansürledi

Yaklaşık bir hafta kadar önce Norveçli yazar Tom Egeland Facebook hesabında Napalm bombasından kaçan dokuz yaşındaki Vietnemlı kızın fotoğrafını paylaşmış, Facebook ise Vietnamlı kızın fotoğrafını müstehcen bularak kaldırılmış, sonrasında da Facebook’un uygulamasını eleştiren yazar Tom Egeland’ın Facebook hesabı kapatılmıştı. Bunun üzerine aynı resmi kendi sayfasında yayınlayıp Facebook’u eleştiren Norveç Başbakanı Erna Solberg’nin paylaşımı da sansürlendi.

Norveç Başbakanı Erna Solberg kendi paylaşımının sansürlenmesi üzerine, "Facebook’un benim paylaştığım resmi de kaldırması büyük bir talihsizliktir ve niyetleri her ne kadar iyi olsa da, bu tip resimleri kaldırarak ortak tarihimizin değiştirilmesine hizmet ediyorlar. Dilerim ki, bugünün çocukları da tarihi yanlış ve olayları görüp tanıma şansına sahip olsunlar, çünkü bu çok önemli" açıklamasında bulundu.

Yaşanan bu gelişmler üzerine Norveç’in Aftenposten gazetesi Genel Yayın Müdürü Espen Egil Hansen, gazetenin dünkü sayısının birinci sayfasında tam sayfa yayınlanan Mark Zuckerberg’e açık mektup ile Facebook’un sansür uygulamasını eleştirdi. İşte o mektup:

"Dinle Mark, bu ciddi bir iş. Önce çocuk pornografisi ile savaş fotoğrafını ayıramayacak kurallar koyuyorsun, sonra da sağlıksız bir anlayışla bu kuralların uygulanmasına izin veriyorsun, sonra da kararınızla ilgili eleştiri ve tartışmaları sansürleyip, eleştiriye cesaret edenleri cezalandırıyorsun. Dünyanın en önemli medyasının özgürlükleri geliştirmek yerine otoriter bir şekilde özgürlükleri sınırlandırması endişe verici."

Son Güncelleme: 10.09.2016 11:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.