banner388

Erdoğan'dan Afganistan açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir canlı yayında gelen soruları yanıtlıyor.

Erdoğan'dan Afganistan açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir canlı yayında gelen soruları yanıtlıyor.

18 Ağustos 2021 Çarşamba 21:45
Erdoğan'dan Afganistan açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün katıldığı canlı yayında Afganistan ile ilgili açıklamalarda bulunarak  "Bazı ülkeler Afganistan'a tıpkı Suriye'de yaptıkları gibi sadece terörden bakıyor. Terör ve göç bize gelmezse sorun yok diyorlar, mantık bu. Afganistan bizim için güçlü, tarihi, kültürel bağlarımızın olduğu kardeş bir ülke. Yönetimde kim olursa olsun iyi ve kötü gününde Afganistan'ın yanında yer almak hem ahde vefanın hem de kardeşliğimizin gereğidir. İlgili kurumlarımız bir süredir Taliban ile irtibat halindeydiler. Taliban yöneticilerini kabul edebileceğimizi daha önce de ifade etmiştik. Bu tavrımızı bugün de muhafaza ediyoruz. Taliban yöneticilerinin yaptığı itidalli ve ılımlı açıklamaları bizler de memnuniyetle karşılıyoruz. Afgan halkının huzuru, bu ülkede yaşayan Türk soydaşlarımızın selameti ve ülkemizin çıkarlarının korunması noktasında her türlü iş birliğine hazırız. Biz bir NATO ülkesiyiz. Afganistan'daki askerlerimiz hiçbir zaman muharip bir güç olarak görev yapmadı. Askerlerimizi orada asla yabancı bir güç olarak görmedik, kullanmadık. Türkiye'nin Afganistan'daki askeri varlığı, yeni yönetimin de uluslararası alanda elini güçlendirecek ve işini kolaylaştıracaktır. Taliban'ın ülkede kontrolü sağlamasıyla önümüzde yeni bir tablo çıktı." ifadelerini kullandı. 

HAVALİMANINDA YAŞANANLAR

Şimdi sahada oluşan yeni gerçeklere göre planlarımızı yapıyor, görüşmelerimizi de ona göre sürdürüyoruz. Bu hafta sonuna kadar Merkel'le, hafta sonu Putin'le görüşmemiz söz konusu.

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ İLİŞKİLERİ

Çok ciddi bir yatırım hedefleri, yatırım planları var. İnanıyorum ki çok kısa zamanda Birleşik Arap Emirlikleri ülkemizde ciddi yatırımlara girecek. Devletler arasında iniş çıkışlar olabilir. Şu an itibarıyla yaklaşık birkaç aydır bizim istihbarat örgütümüz başta olmak üzere Abu Dabi yönetimiyle bazı görüşmeler yaparak, belli bir yere gelmiş bulunuyoruz. Bölgedeki bazı sıkıntıları temenni ediyorum ki aynı inancın mensupları olarak gidermiş oluruz. 

AFGANİSTAN'DA TÜRKLERİN TAHLİYESİ 

Afganistan'daki vatandaşlarımızın güvenliği ve huzurunu temin etmek bizim bir numaralı önceliğimiz. Afganistan'daki vatandaşlarımızı tahliye işlemlerimizi sürdürüyoruz. Devletimizin tüm imkanlarıyla yanlarında olduğunu vurguladık. Şu an itibarıyla 552 kişiyi tahliye etmiş durumdayız.

DÜZENSİZ GÖÇ

 Düzensiz göç ile mücadele noktasında yoğun bir çaba harcıyoruz. Sınır güvenliğimiz için farklı önlemleri devreye aldık. İran ile 4 ilimizin sınırları var. Ağrı, Hakkari, Iğdır ve Van var. Sınır hattında 157 kilometrelik duvar tamamlandı. Sadece göç değil, teröre karşı da bunlar bizim için önemli bir bariyer

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.