banner388

Arnavutlu Kosova'ya Destek Verdi

Kosova'nın başkenti Priştine'deki temasları kapsamındaKosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Arnavutluk İçişleri Bakanı Saimir Tahiri kabul etti.

Arnavutlu Kosova'ya Destek Verdi

Kosova'nın başkenti Priştine'deki temasları kapsamındaKosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Arnavutluk İçişleri Bakanı Saimir Tahiri kabul etti.

28 Ocak 2017 Cumartesi 21:56
Arnavutlu Kosova'ya Destek Verdi

İkili ilişkilerde iyi bir ortam sağlayan Arnavutluk ve Kosova, güvenlik anlamında da iş birliği içerisine girmeyi planlıyor.

Kosova Cumhurbaşkanlığı tarafından görüşme ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Thaçi’nin, iki ülke arasında giderek artan işbirliğin, Kosova ile Arnavutluk’a, Avrupa Birliği ( AB) ile entegrasyon sürecinde yardımcı olduğunu belirttiğine işaret edildi.

Arnavutluk İçişleri Bakanı Saimir Tahiri ise iki ülke arasında güvenlik alanında var olan işbirliğin daha da pekiştiğini kaydettiği belirtildi.

Konuk Bakan Tahiri, Priştine'de mevkidaşı Skender Hyseni ile de görüştü.

Kosova İçişleri Bakanlığı’nda yapılan görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Tahiri, Kosova ile birlikte, terörle mücadelede, organize ve sınır ötesi suç alanlarında işbirliği konularını ele aldıklarını aktardı. Bakan Tahiri, Kosova vatandaşları hakkında Sırbistan tarafından çıkarılan yakalama kararlarının uygulanmasının aşırı ve yasa dışı olduğunu söyledi.

Bakan Hyseni ise iki ülke arasındaki işbirliğinin uzun vadeli ve istikrarlı olduğuna işaret ederek, “Kosova'nın olmadığı her yerde bizim sesimizi duyuracak bir yer var, o da Tiran'dır" ifadesini kullandı.
Kosova ile Sırbistan arasında son dönemlerde yaşanan gerginliğin ardından İçişleri Bakanı Tahiri, destek için Kosova’yı ziyaret eden Arnavutluk’un ilk yetkilisi oldu.

Anahtar Kelimeler:
KosovaArnavutluk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.